2025 | Kuba: Cesta za kulturou, doutníky a veterány 

od 71 330 Kč

Popis

Informace
Vízum a jeho zajištění vyřídíme za Vás za příplatek 1260 Kč / osoba.
Ubytování  Ubytování je zajištěno v casas particulares, tedy v ubytováních u místních. Jedná se o dvojlůžkové pokoje s vlastní koupelnou (jednolůžkový pokoj je za příplatek). Nejlépe tak poznáme jak žijí skuteční Kubánci. Ve Varaderu (2 poslední noci zájezdu) je možné zajistit ubytování ve 3* nebo 4* hotelu (dle aktuálních cen, na vyžádání v CK).

Stravování Snídaně je v ceně zájezdu.
Obědy a večeře jsou obvykle v restauracích. Typicky: rýže, kuře, vepřové, fazole, smažené banány, ryby atd.
Ve Varaderu (2 poslední noci zájezdu) je možné  zajistit v rámci ubytování ve 3 nebo 4* hotelu, stravování formou ALL INCLUSIVE (dle aktuálních cen, na vyžádání v CK). 

Min. počet účastníků 8

Max. počet účastníků 14
  DOPORUČUJEME při cestování do zahraničí registraci do systému DROZD (drozd.mzv.cz). 


Ubytování:

Ubytování - Objevte autentickou tvář tohoto karibského ráje! Během zájezdu navštívíme nejzajímavější města Kuby, kde si vychutnáme koloniální architekturu a atmosféru plnou historie. Projdeme se úzkými uličkami Staré Havany, uvidíme barevné domky Trinidadu, užijeme si výhled na prehistorické mogoty v Národním parku Viñales a nesmíme zapomenout na piña coladu na vyhlášeném Varaderu! Ubytování na Kubě Ubytování v soukromí, v tzv. Casas Particulares. Tento typ ubytování vám umožní zažít Kubu jako místní, v rodinném prostředí. Ubytování v casas particulares je ideální pro ty, kteří hledají pohodlí, jedinečnost a osobní přístup.   Proč zvolit ubytování v Casas Particulares? 1. Autentický zážitek: Pobyt v casas particulares vám umožní nahlédnout do každodenního života Kubánců. Užijete si domácí atmosféru a tradiční kubánskou pohostinnost. 2. Pohodlí a soukromí: Casas particulares nabízejí komfortní ubytování s veškerým potřebným vybavením. Můžet

Program:

1. den, odlet z ČR
Odlet z ČR, přílet na Kubu ve večerních hodinách

2. den, Čtvrť Havana Vieja, 5 havanských náměstí, bulvár Prado, promenáda Malecó
Prohlídka Havany, hlavního města Kuby. Capitolio, bulvár Prado, pobřežní třída Malecón. Náměstí Plaza de la Catedral s katedrálou, náměstí Plaza de Armas, náměstí San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Cristo. Exkurze do muzea rumu. Bary La Bodeguita del Medio a Floridita. Čtvrť Centro Habana  

3. den, Havana a okolí: Pevnosti El Morro, Dům Ernsta Hemingwaye, Hotel Nacional
Návštěva domu Ernesta Hemingwaye v San Francisco de Paula. Pevnost El Morro ve starých veteránech. Odpoledne další část prohlídky Havany - hotel Nacional, Náměstí revoluce, hřbitov Colón.  

4. den, Továrna na výrobu doutníků, přejezd do Národního parku Viňales
Prohlídka továrny na výrobu doutníků v Havaně. Přejezd do vesničky Viňales v národním parku. Cestou zastávka v orchideáriu Soroa. Hotel Los Jazmines s nádhernou vyhlídkou na mogoty (vápencové útvary). Vesnička Viñales v srdci národního parku.

5. den, Cayo Jutías - koupání, odpočinek
Výlet na Cayo Jutías. Odpočinek a koupání na krásné pláži. Po cestě Mural de la Prehistoria. Večer možnost návštěvy hudebního podniku s tanečním vystoupením (podle aktuálního programu).

6. den, Jeskyně Cueva del Indio, prohlídka tabákové plantáže, pěší výlet po náro
Údolí Viňales, největší krasová oblast na Kubě, návštěva jeskyně Cueva del Indio s plavbou lodičkou po jeskynní říčce. Prohlídka tabákové plantáže a společná pěší túra po národním parku. 

7. den, Zátoka sviní, krokodýlí farma, město Cienfuegos
Přejezd k Zátoce sviní. Cestou návštěva krokodýlí farmy Boca de Guama. Návštěva Zátoky sviní a pokračování do města Cienfuegos.  

8. den, Cienfuegos, Trinidad, salsa večer
Prohlídka města Cienfuegos. Cesta do historického Trinidadu. Prohlídka města a seznámení se s koloniální architekturou – bývalý klášter San Francisco s vyhlídkou z věže na město, náměstí, kostel Nejsvětější Trojice. Možnost naučit se a zatancovat si salsu. Ve zbytku času možnost koupání u Karibiku.

9. den, Parque El Cubano, relax na pláži Ancón
Výlet a pěší túra v přírodní chráněné oblasti El Cubano u Trinidadu s možností koupání u příjemných vodopádů. Odpoledne relax na karibské pláži Ancón. Večer volný čas v Trinidadu.

10. den, Manaca Iznaga, Sancti Spiritus, Remedios
Návštěva starého otrokářského sídla v Manaca Iznaga, možnost výstupu na strážní otrokářskou věž Torre de Iznaga. Odjezd do města Sancti Spiritus - prohlídka města a nejstaršího mostu na celé Kubě. Odjezd do městečka Remedios na severním pobřeží - prohlídka města (unikátní Museum las Parrandas, kostel s pozlaceným obřím oltářem).

11. den, Santa Clara - mauzoleum Ernesta Che Guevary, Varadero
Odjezd do Santa Clara, prohlídka hlavní náměstí Parque Vidal. Návštěva mauzolea revolucionáře Ernesta Che Guevary a památníku vykolejeného vlaku Toma del Tren Blindado. Pokračování na Varadero.  

12. den, Varadero, poloostrov Hicacos, koupání a odpočinek na pláži
Odjezd na Varadero. Koupání a odpočinek na vyhlášené pláži s bílým pískem. Koupání na nádherných plážích, zde možnost zakoupení rumu, doutníků a suvenýrů.

13. den, Koupání a odjezd na letiště. Návrat do ČR.
Dopoledne koupání, po obědě odjezd na letiště. Návrat do ČR.

14. den, Přílet do ČR
Přílet do ČR

Fotogalerie