2024 | Kuba: Starými veterány za kulturou a doutníky 

od 72 850 Kč

Popis

Informace
Vízum a jeho zajištění vyřídíme za Vás za příplatek 1260 Kč / osoba.
Ubytování  Ubytování je zajištěno v casas particulares, tedy v ubytováních u místních. Jedná se o dvojlůžkové pokoje s vlastní koupelnou. V případě ubytování jedné osoby je příplatek 5630 Kč (již zahrnuto do ceny jednolůžkového pokoje). Nejlépe tak poznáme jak žijí skuteční Kubánci. Ve Varaderu (2 poslední noci zájezdu) je možné zajistit ubytování ve 3* nebo 4* hotelu (dle aktuálních cen, na vyžádání v CK). 

Stravování Snídaně je v ceně zájezdu.
Obědy a večeře jsou obvykle v restauracích. Typicky: rýže, kuře, vepřové, fazole, smažené banány, ryby atd.
Ve Varaderu (2 poslední noci zájezdu) je možné  zajistit v rámci ubytování ve 3 nebo 4* hotelu, stravování formou ALL INCLUSIVE (dle aktuálních cen, na vyžádání v CK). 

Doprava Letecky společně odlet z Prahy.
Po Kubě se budeme dopravovat starými americkými veterány s místními řidiči. Typicky jde o Chevrolety, Fordy, Buicky, Plymouthy nebo Cadillacy z 50. let. opravené a zrekonstruované, aby sloužily pro účely poznávání ostrova. Z tohoto důvodu po cestě neprobíhá výklad, ten proběhne vždy v cílovém místě. Vzhledem k povaze dopravy nedoporučujeme extrémně objemná zavazadla. 

Min. počet účastníků 8

Max. počet účastníků 14
  DOPORUČUJEME při cestování do zahraničí registraci do systému DROZD (drozd.mzv.cz). 


Ubytování:

Ubytování - Objevte autentickou tvář tohoto karibského ráje! Během zájezdu navštívíme nejzajímavější města Kuby, kde si vychutnáme koloniální architekturu a atmosféru plnou historie. Projdeme se úzkými uličkami Staré Havany, uvidíme barevné domky Trinidadu, užijeme si výhled na prehistorické mogoty v Národním parku Viñales a nesmíme zapomenout na piña coladu na vyhlášeném Varaderu! Ubytování na Kubě Ubytování v soukromí, v tzv. Casas Particulares. Tento typ ubytování vám umožní zažít Kubu jako místní, v rodinném prostředí. Ubytování v casas particulares je ideální pro ty, kteří hledají pohodlí, jedinečnost a osobní přístup.   Proč zvolit ubytování v Casas Particulares? 1. Autentický zážitek: Pobyt v casas particulares vám umožní nahlédnout do každodenního života Kubánců. Užijete si domácí atmosféru a tradiční kubánskou pohostinnost. 2. Pohodlí a soukromí: Casas particulares nabízejí komfortní ubytování s veškerým potřebným vybavením. Můžet

Program:

1. den, odlet z ČR
Odlet z ČR, přílet na Kubu ve večerních hodinách

2. den, Čtvrť Havana Vieja, 5 havanských náměstí, bulvár Prado, promenáda Malecó
Prohlídka Havany, hlavního města Kuby. Capitolio, bulvár Prado, pobřežní třída alecón. Náměstí Plaza de la Catedral s katedrálou, náměstí Plaza de Armas, náměstí San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Cristo. Exkurze do muzea rumu. Bary La Bodeguita del Medio a Floridita. Čtvrť Centro Habana.  

3. den, Havana a okolí: Pevnosti El Morro, Dům Ernsta Hemingwaye, Hotel Nacional
Návštěva domu Ernesta Hemingwaye v San Francisco de Paula. Pevnost El Morro ve starých veteránech. Odpoledne další část prohlídky Havany - hotel Nacional, Náměstí revoluce, hřbitov Colón.  

4. den, Exkurze v továrně na výrobu doutníků, přejezd do Národního parku Viňales
Prohlídka továrny na výrobu doutníků v Havaně. Přejezd do vesničky Viňales v národním parku. Cestou zastávka v orchideáriu Soroa. Hotel Los Jazmines s nádhernou vyhlídkou na mogoty (vápencové útvary). Vesnička Viñales v srdci národního parku.

5. den, Nádherná pláž severního pobřeží Cayo Jutías - koupání, odpočinek
Výlet na Cayo Jutías. Odpočinek a koupání na krásné pláži. Po cestě Mural de la Prehistoria. Večer možnost návštěvy hudebního podniku s tanečním vystoupením (podle aktuálního programu).

6. den, Jeskyně Cueva del Indio, prohlídka tabákové plantáže, pěší výlet po náro
Údolí Viňales, největší krasová oblast na Kubě, návštěva jeskyně Cueva del Indio s plavbou lodičkou po jeskynní říčce. Návštěva tabákové plantáže, možnost ochutnat exkluzivní doutník vyrobený samotnými farmáři a společná pěší túra po národním parku.

7. den, Zátoka sviní, krokodýlí farma, město Cienfuegos
Přejezd k Zátoce sviní. Cestou návštěva krokodýlí farmy Boca de Guamá a pokračování do města Cienfuegos.  

8. den, Cienfuegos, Trinidad, salsa večer
Prohlídka města Cienfuegos. Cesta do historického barevného Trinidadu, městečka u Karibského moře. Prohlídka města a seznámení se s koloniální architekturou – bývalý klášter San Francisco s vyhlídkou z věže na celé město. Ikonické náměstí s kostelem Nejsvětější Trojice. Možnost naučit se a zatancovat si salsu. Ve zbytku času možnost koupání u Karibiku.

9. den, Parque El Cubano, relax na pláži Ancón
Výlet a pěší túra v přírodní chráněné oblasti El Cubano u Trinidadu s možností koupání u příjemných vodopádů. Odpoledne relax na karibské pláži Ancón. Večer volný čas v Trinidadu.

10. den, Manaca Iznaga, Sancti Spiritus, Remedios
Návštěva starého otrokářského sídla v Manaca Iznaga, možnost výstupu na strážní otrokářskou věž Torre de Iznaga. Odjezd do města Sancti Spiritus - prohlídka města, které zatím nezasáhl turismus, a nejstaršího mostu na celé Kubě. Odjezd do městečka Remedios na severním pobřeží - prohlídka města (unikátní Museum las Parrandas - muzeum typických vánočních oslav, kostel s pozlaceným obřím oltářem).

11. den, Caibarién, Santa Clara - mauzoleum Ernesta Che Guevary
Prohlídka ve staré fabrice na zpracování cukrové třtiny, prohlídka starých vlaků převážejících třtinu, vysvětlení celého procesu. Odjezd do Santa Clara, prohlídka hlavního náměstí Parque Vidal. Návštěva mauzolea revolucionáře Ernesta Che Guevary a památníku vykolejeného vlaku Toma del Tren Blindado. Procházka na Loma del Capiro s výhledem na celé město.  

12. den, Varadero, poloostrov Hicacos, koupání a odpočinek na pláži
Odjezd na Varadero. Koupání a odpočinek na vyhlášené pláži s bílým pískem. Koupání na nádherných plážích, zde možnost zakoupení rumu, doutníků a suvenýrů.

13. den, Varadero, poloostrov Hicacos, koupání a odpočinek na pláži
Koupání a odpočinek na vyhlášené pláži s bílým pískem. Koupání na nádherných plážích, zde možnost zakoupení rumu, doutníků a suvenýrů.

14. den, Varadero, poloostrov Hicacos, koupání a odpočinek na pláži
Koupání a odpočinek na vyhlášené pláži s bílým pískem. Koupání na nádherných plážích, zde možnost zakoupení rumu, doutníků a suvenýrů.

15. den, Odlet z Kuby
Dopoledne koupání, odpoledne odjezd na letiště. Návrat do ČR.

16. den, Přílet do ČR
Přílet do Prahy.

Fotogalerie