Májový Londýn a sněhobílé křídové útesy 

Dejte vědět svým přátelům:

od 12 311 Kč

Popis


Program:

1. den
Odjezd z Brna v dopoledních hodinách.

2. den
V brzkých ranních hodinách přejedeme trajektem do Velké Británie. Prohlídka LONDÝNA zahájíme v části Westminster a to procházkou kolem hlavních londýnských atraktivit. Spatříme nábřeží Temže, Houses of Parliament a ikonickou hodinovou věž, jejíž součástí je slavný Big Ben. Další zastávkou bude Westminster Abbey, které je tradičním místem korunovací britských panovníků, ale také královských svateb. Odtud budeme pokračovat k třídě Whitehall, kde zpovzdálí shlédneme také sídlo britského premiéra na Downing Street. V Horse Guards si prohlédneme jízdní stráž na koních. Uvidíme také sídlo krále Buckingham Palace. Procházkou přes St. James's Park dojedeme až na náměstí Trafalgar Square, kde nás zaujme budova Národní galerie a majestátní Nelsonův sloup. Den zakončíme na rušném náměstí Picadilly Circus a nevynecháme ani Čínskou čtvrť s nádhernou barevnou výzdobou.

3. den
Dnes nás čeká jízda autobusem k věhlasným pravěkým monolitům ve STONEHENGE. Stonehenge je snad nejznámějším monumentem kultury, která stavěla komplexy z ohromných kamenných bloků. Komplex menhirů a kamenných kruhů zapsaný na seznamu UNESCO je obestřen mnoha záhadami, na které historikové hledají odpovědi již po staletí. Později již opět v Londýně navštívíme královské botanické zahrady KEW (UNESCO), které patří k nejvýznamnějším botanickým zahradám světa. Zcela bez nadsázky jde o nejucelenější botanickou sbírku na světě. Jeden ze skleníků nese na počest princezny Diany jméno Princess of Wales Conservatory (Skleník princezny z Walesu). Unikátní je v tom, že v sobě obsahuje skleníky s různými podmínkami pro život rostlin, které odpovídají deseti klimatickým pásmům. Večer se vrátíme na hotel.

4. den
Ráno po snídani pojedeme naším autobusem do WINDSORU. Zájemce čeká prohlídka královského hradu. V překrásně zdobené kapli sv. Jiří si budeme moci prohlédnout místo posledního odpočinku krále Jiřího VI. nebo Jindřicha VIII. Nezapomene na Long Walk, kam královna Alžběta II. pravidelně vyjížděla na koni a budeme mít možnost navštívit i centrum malebného městečka Windsor. Poté se přesuneme zpět do centra Londýna a dokončíme prohlídku tohoto města. Navštívíme impozantní dílo Sira Christophera Wrena, St. Paul´s Cathedral, ve které se v roce 1981 konala velkolepá svatba Lady Diany Frances Spencer a Prince Charlese. Prohlédneme si katedrální podlaží s překrásnými mozaikami a dřevořezbami, zájemci budou moci vystoupat 528 schodů až do Golden Gallery, odkud se nám naskytne jedinečný pohled na Londýn. Neopomeneme na katedrální kryptu, kde jsou pohřbeny významné osobnosti britského impéria, jakými byli Sir Horation Nelson, vévoda Wellington, Florence Nightingale a řada dalších. Dále budeme pokračovat ke královské pevnosti Tower of London(UNESCO), kde poznáme nejen kolekci korunovačních klenotů, ale také impozantní White Tower, komplex obranných věží a krkavce, kteří střeží trvání monarchie. Spatříme viktoriánský most Tower Bridge a budeme také obdivovat nově budované finanční centrum s ultramoderními stavbami. Zbytek odpoledne budeme mít individuální volno k nákupům nebo návštěvě muzeí, galerií. V případě zájmu účastníků bude skupina pokračovat plavbou po řece Temži (v případě příznivého počasí) nebo vláčkem do čtvrti GREENWICH (UNESCO).

5. den
Po snídani zavítáme na jeden z turistických magnetů širšího okolí Londýna - do přímořského BRIGHTONU - města s nejstarší elektrickou železnicí světa! Za necelou hodinu jízdy z Londýna se dostaneme do města, které kdysi očarovalo i spisovatele Lewise Carolla, tvůrce Alenky v říši divů. Brighton nabízí vyhlášené pláže, pompézní indický palác i kouzelné zahrady. Královský palác, který navštívíme jako první, připomíná indický TÁDŽ MAHÁL a královská rodina ho využívala do poloviny 19. století. Exotická stavba je v indickém stylu, ale interiér připomíná čínské umění. V místním vyhlášeném obchodním centru budeme mít možnost výhodných nákupů. Z města podnikneme vyjížďku k zářivě bílým křídovým útesům SEVEN SISTERS. Tyto skály patří k nejfotogeničtějším místům v jižní Anglii. K večeru se vydáme zpět na cestu do ČR, tranzitně přes Francii, Belgii a Německo.

6. den
Příjezd do Brna ve večerních hodinách.

Fotogalerie