Sváteční Lucern a trhy na hoře Pilatus 

Dejte vědět svým přátelům:

od 3 051 Kč

Popis


Poloha:

Švýcarsko je pluralitní federativní republika s dvoukomorovým parlamentem, devatenáctý nejmenší stát Evropy sousedí s Itálií, Francií, Německem, Rakouskem a Lichtenštejnskem. Kromě českého názvu Švýcarsko, se můžeme setkat se čtyřmi oficiálními názvy – Schweiz, Suisse, Svizzera nebo Svizra, a to hlavně díky třem oficiálním jazykům - němčina, francouzština a italština. Země nedisponuje téměř žádnými nerostnými zdroji, průmysl je založen zejména na dovozu surovin, jejich zpracování a následném vývozu. Celosvětově známé a proslulé jsou hodinky, čokoláda i sýry. Země je oblíbenou destinací turistů. Kromě hor, jezer, řek a dalších přírodních krás, lze obdivovat také města plná uměleckých skvostů a historických památek.


Ubytování:

Informace o zájezdu: - připravili jsme pro vás NOVINKU, kterou jsou jednodenní letecké zájezdy do evropských měst za výstavami a autosalóny! Naše nabídka je určena těm, kteří chtějí co nejefektivněji zažít neopakovatelnou atmosféru prestižního Autosalonu v Ženevě nebo by se rádi setkali s partnery, případně navázali další spolupráci a nemají čas na vícedenní pobyt v místě. Co vás čeká? Neopakovatelná atmosféra prestižního Autosalonu v Ženevě, kde desítky světových výrobců automobilů představují své novinky pro následující období a prezentují tak další trendy.Doporučujeme tuto akci firmám pro motivování a odměňování zaměstnanců, prodejců a zákazníků.

Program:

1. den
Odjezd z Brna v nočních hodinách.

2. den
V ranních hodinách příjezd do LUZERNU, kouzelného historického města na Vierwalderstatském jezeře. Během procházky po městě uvidíme slavný Kapličkový most, nádherný barokní chrám, radnici, mnohé historické domy a vychutnáme si vánoční atmosféru tohoto jedinečného adventně vyzdobeného města. Ve volném čase budeme moci zakoupit sýry a čokolády, navštívit největší dopravní muzeum světa s kompletní kolekcí historických švýcarských lokomotiv, nadaci Rosengarten s překrásnou sbírkou Picassových obrazů i obrazů dalších slavných moderních malířů, či Wagnerovu vilu, kde je muzeum připomínající tohoto hudebního velikána. Okolo poledne pojedeme místní dopravou do Kriens pod PILATUS, odkud nás lanovka vyveze na tuto slavnou dominantu středního Švýcarska do výšky 2132 m. Zde probíhají nejvýše položené adventní trhy v Evropě, kde můžeme zakoupit řadu tradičních švýcarských specialit, stejně tak jako se pokochat nádherným výhledem na okolní hory a Luzern a zaposlouchat se do melodií hraných na tradiční švýcarské hudební nástroje. Poté nás čeká sjezd dolů do Alpnachstadu nejstrmější ozubnicovou železniční tratí na světě, která klesá o úctyhodných 48 % a její převýšení dosahuje 1635 m! Zde na nás bude čekat autobus. V zimě je ozubnicová železnice otevřená pouze u příležitosti těchto adventních trhů! V podvečerních hodinách odjezd zpět do ČR.

3. den
Příjezd do Brna v dopoledních hodinách.

Fotogalerie