Stezky andaluského vnitrozemí 

Dejte vědět svým přátelům:

od 21 814 Kč

Popis

Největší evropský palmový háj v Elche • barokní památky v Murcii • Alhambra - nejoblíbenější památka ve Španělsku • katedrála v Granadě - mistrovské dílo renesance • tradiční jeskyně Sacromonte • Albaicin - malebná arabská čtvrť Granady • mešita-katedrála v Córdobě - jedinečná památka v celosvětovém měřítku • provincie Jaén - ráj pro milovníky olivového oleje • Baeza a Úbeda - renesanční perly UNESCO • přírodní park Sierras de Cazorla • španělský „divoký západ“

 


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Transfer do hotelu v okolí Alicante. Ve večerních hodinách večeře a přenocování.

 


Den 2
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd do Elche, města ležícího v jižní části provincie Alicante. Nejznámějším symbolem města je největší palmový háj v Evropě (zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO), tvořený přes 200 000 palmami. Tento zelený labyrint, rozkládající se na několika kilometrech čtverečních, je pozoruhodným svědectvím o arabských zemědělských technikách, které byly do Španělska zavedeny před více než tisíci lety. Palmový háj je nedílnou součástí městské krajiny Elche a právě zde zahájíme naši návštěvu města. Navštívíme Huerto del Cura - botanickou zahradu, která je nejdůležitějším a nejkrásnějším místem v palmovém háji, obsahuje unikátní sbírku středomořských a tropických rostlin, např. slavnou palmu „Imperial“, pojmenovanou po císařovně Alžbětě Bavorské, známé jako Sissi, která zahradu v roce 1894 navštívila. Následně se vydáme do Murcie, hlavního města stejnojmenného regionu, jehož období rozkvětu bylo v 17. a 18. století, odtud bohatství barokních památek. Navštívíme katedrálu postavenou na troskách dřívější mešity a Royal Casino, jednu z nejreprezentativnějších a nejelegantnějších památek města s jedinečnou architekturou a bohatě zdobenými interiéry, mimo jiné: Zlatý sál plný zlacení a fresek, impozantní knihovna s ručně malovaným stropem a míčovna, která okouzluje svou nádherou a je místem mnoha kulturních akcí. Přejezd do hotelu. Večeře a přenocování. (Trasa cca 220 km)


Den 3
Po snídani vystěhování a přejezd do Granady, jednoho z nejmalebnějších měst Španělska, ležícího na úpatí pohoří Sierra Nevada. Město je známé především díky Alhambře - majestátnímu palácovému komplexu a pevnosti, které jsou nejznámějším svědectvím muslimské přítomnosti na Pyrenejském poloostrově, a nejnavštěvovanější památkou v celé zemi (pro vstup je nutný průkaz totožnosti). Během návštěvy Granady uvidíte také katedrálu, která je považována za mistrovské dílo španělské renesance. Královská kaple přiléhající ke katedrále je pohřebištěm katolických králů Ferdinanda a Isabelly, klíčových postav španělské historie. Za jejich vlády skončila nadvláda muslimů na poloostrově a díky Kolumbově cestě začala španělská koloniální expanze. Dalším bodem programu bude procházka Sacromonte, mimořádnou čtvrtí známou svými tradičními domy vytesanými ve skále, kdysi obývanými Romy. Tam navštívíme jeden z takových domů, přeměněný na muzeum, jehož součástí je komplex zrestaurovaných jeskyní, které jsou zařízeny způsobem, který odráží každodenní život jejich bývalých obyvatel. Na závěr procházka Albaicinem, starou arabskou čtvrtí, zapsanou na seznamu UNESCO s úžasnými výhledy na Alhambru z vyhlídkového místa Mirador de San Nicolás. Přejezd do hotelu v okolí Granady, ubytování, večeře a přenocování. Pro zájemce (za příplatek) večerní výlet na flamenco show. (Trasa cca 140 km)

 


Den 4
Po snídani vystěhování a přejezd do Córdoby, neobvyklého města, které bylo ve středověku jedním z nejvýznamnějších měst Evropy a v 10. století se stalo kulturním a intelektuálním hlavním městem celého tehdejšího západního světa. Během tohoto období mohl počet obyvatel města dosáhnout až půl milionu, což z něj dělalo jedno z největších měst světa. Nejvýznamnější památkou Córdoby, La Mezquita, čili mešita přeměněná po reconquistě v katedrálu, která bude naším prvním bodem programu. Kromě toho uvidíme symbolický římský most, krásné staré město plné úzkých uliček a bílých domů s terasami zdobenými spoustou květin. Na závěr návštěva Palacio de Viana, jednoho z nejkrásnějších příkladů šlechtického sídla v Andalusii. Tato budova pocházející ze 14. století prošla četnými přestavbami a rozšiřováním až do 19. století, kdy získala současnou podobu. Návštěvníci mohou obdivovat dvanáct vnitřních nádvoří s fontánami, barevnými dlaždicemi, antickými sochami a bujnou vegetací. Přejezd do hotelu v okolí města Jaén. Ubytování, večeře a přenocování.

 


Den 5
Po snídani přejezd do Jaén, města v regionu, který je známý především díky produkci nejkvalitnějšího olivového oleje, považovaného za jeden z nejlepších na světě. V centru Jaénu si prohlédneme impozantní katedrálu Nanebevzetí Panny Marie navrženou v renesančním stylu, vydáme se také ke zřícenině hradu Santa Catalina, který se nachází na kopci s nádherným výhledem na město a okolní olivové háje. Poté navštívíme dvě půvabná městečka Baeza a Úbeda ležící nedaleko Jaénu. Jsou považovány za perly andaluské renesance a zapsány na seznam UNESCO. Památky Baezy uvidíme během projížďky turistickým vláčkem. Uvidíme mimo jiné: palác Jabalquinto, katedrálu, Plaza del Pópulo, stejně jako četné paláce a činžovní domy z období renesance, které zdobí úzké dlážděné uličky města. Poté se vydáme do nedaleké Úbedy, kde během procházky uvidíme mimo jiné náměstí Vázquez de Molina, baziliku Santa Maria de los Reales Alcazares, Svatou kapli Spasitele nebo radnici. Návrat do hotelu. Večeře a přenocování.


Den 6
Po snídani vystěhování a přejezd ve směru přírodního parku Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas, největší chráněné oblasti ve Španělsku o rozloze 200 000 hektarů, plné hor, řek a vodopádů, pokryté borovicemi, duby a pistáciemi. Naší první zastávkou bude Cazorla, okouzlující městečko ležící u vstupu do přírodního parku. Nad městem se tyčí hrad La Yedra, ze kterého se rozprostírá krásný výhled na okolní krajinu. Odtud se vydáme do Cueva del Agua de Tíscar, známé také jako Jeskyně zázraků. Toto krásné přírodní místo opředené legendami se vyznačuje vápencovými útvary, kterými protéká voda řeky Tíscar a vytváří malebné vodopády a kaskády. Díky mimořádné akustice se v jeskyni občas pořádají koncerty. Přejezd do hotelu v okolí Almeríe. Ubytování, večeře a přenocování.


Den 7
Po snídani vystěhování a přejezd do zábavního parku MiniHollywood Oasys, který své hosty zavede do dob Divokého západu. V 60. a 70. letech se zde natáčely spaghetti westerny, včetně kultovního filmu Sergia Leoneho „Hodný, zlý a ošklivý“. V parku lze obdivovat rekonstrukci westernového městečka s bary, bankami, obchody a kostely stylizovanými do amerického Divokého západu. Následně přejezd do centra Almeríe, hlavního města provincie ležícího přímo u moře. Procházka historickým centrem, během které uvidíme mimo jiné: Alcazabu, arabskou pevnost z 10. století a katedrálu ze 16. století, která byla postavena na ochranu města před útoky berberských pirátů, což vysvětluje její neobvyklou, opevněnou stavbu. Katedrála v sobě spojuje architektonické prvky gotiky, renesance a baroka a zvenčí připomíná pevnost s mohutnými hradbami a střílnami. Přejezd do hotelu v okolí Alicante. Ubytování, večeře a přenocování.

 


Den 8
Po snídani vystěhování z hotelu, transfer na letiště a odlet do Polska.
 

Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

 

 
Obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE 
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide.

Upozornění - vzhledem k velmi omezenému počtu vstupenek do komplexu Alhambra v letní sezóně může mít neuvedení čísla dokladu totožnosti při nákupu zájezdu nebo rezervaci zájezdu méně než 14 dní před odletem za následek omezenou možnost vstupu do komplexu.

 

 
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem, letištní taxy, přejezdy klimatizovaným autokarem, ubytování: 7 nocí v hotelech 3* na trase zájezdu, stravování: snídaně a večeře, turistický program (viz níže), služby polského průvodce, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

 


Základní cena nezahrnuje: vstupenky do navštěvovaných objektů, systém Tour Guide a služby místního průvodce - ve výši cca 230 EUR/os. (balíček placený průvodci); další jídla, nápoje k večeřím; fakultativní výlety a jiné osobní výdaje.  


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Szlaki andaluzyjskiego interioru

 

 


Ubytování:

Ubytování - Hotely *** položené mimo navštívená města.   Jedno, dvou a třílůžkové pokoje. V třílůžkovém pokoji se nejčastěji nachází manželské lůžko a jednolůžko. Všechny pokoje jsou s koupelnou, často s telefonem, televizí a klimatizací.   Strava zahrnuje kontinentální snídani a servírované večeře.  

Fotogalerie