Lesbos s řeckou vůní **

od 13 573 Kč

Popis

Možnost zakoupení fakultativního výletu na místě u delegáta - Azurový relax (cca 65 EUR/os.).

 

 
Nejkrásnější zákoutí ostrova Lesbos • návštěva lisovny oliv • pohádkové Molivos • vesnice Vatoussa zamrzlá v čase • Muzeum zkamenělého lesa • koupání v moři a opalování


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přelet na ostrov Lesbos. Po příletu transfer a ubytování.


Den 2
Volný čas na koupání v moři a opalování.


Den 3
Prozkoumejte s námi nejkrásnější zákoutí Lesbosu a obdivujte úžasné chutě ostrova! Naší první zastávkou bude idylická vesnička Stipsi, kde navštívíme lisovnu olivového oleje a dozvíme se, jak se vyrábí „řecké tekuté zlato“. Místní včelař nám ​​dokáže, že nejlepší med v Řecku se vyrábí na Lesbosu a představí své domácí produkty. V místní taverně v centru vesnice ochutnáme meze, typické řecké předkrmy, jejichž jednoduchost uchvátí svou chutí. Po jídle se vydáme do pohádkového město Molivos, kde si prohlédneme dokonale zachovalý hrad pocházející z byzantských dob a dozvíme se původ jeho druhého jména - Mithymna. Klikaté uličky nás dovedou až k „agoře“, čili nákupní ulici dávného města a hlavnímu kostelu ve městě, odkud je výhled na místní přístav. Návrat do hotelu. Přenocování.


Den 4
Vydáme se na západ ostrova. Navštívíme divokou stranu ostrova, kde nás čekají nádherné výhledy na tradiční vesničky a krásné příběhy. Cestou zastavíme u jezírka s želvami a projdeme se po obnovené horské vesničce Vatoussa, kde budeme mít volný čas. Následně navštívíme nádherný klášter Moni Ipsilou s krásnými výhledy, zde uvidíme jedinečnou krajinu, zcela odlišnou od zbytku ostrova. V Sigri navštívíme nejoblíbenější místo na celém ostrově - unikátní Muzeum zkamenělého lesa. Nakonec se vydáme na místo, kde bude čas na koupání a opalování. Během tohoto dne bude také oběd v nedaleké taverně (pro zájemce, za příplatek cca 15 EUR/os.). Návrat do hotelu. Přenocování.


Den 5
Během tohoto jednodenního výletu uvidíme nejkrásnější místa na jižní straně ostrova Lesbos. Pokud byste chtěli prozkoumat tuto část ostrova jiným způsobem, tento zájezd je přesně to, co hledáte. Výlet začneme návštěvou muzea olivového oleje, kde byla před lety prosperující lisovna oleje. Dozvíte se, jak se olivový olej vyrábí a jaký mechanismus k tomu slouží. Bude také možnost ochutnávky. Poté zastavíme ve městě Skopelos, kde si prohlédneme katakomby, se kterými je spojena „zázračná“ legenda o vesnici. Následně budeme pokračovat v naší trase ve směru městečka Plomari, které bylo kdysi známé díky výrobě mýdla, ale ještě známější je z ouza. Na místě budeme mít možnost prohlédnout si slavnou továrnu a muzeum tohoto nápoje, jehož receptura sahá až do roku 1894 a dědí se z generace na generaci. Samozřejmě nebude chybět ani možnost ochutnávky. Po návštěvě lihovaru se projdeme malými okouzlujícími uličkami, kde objevíme specifičnost tohoto města. Na okouzlující pláži Agios Isidoros budeme trávit volný čas odpočinkem a koupáním v moři. Během tohoto dne bude také oběd v nedaleké taverně (pro zájemce, za příplatek cca 15 EUR/os.). Na zpáteční cestě zastavíme protáhnout si nohy na solné pláni u Kalloni, kde budeme mít možnost obdivovat plameňáky.


Den 6
Po snídani volný čas na opalování a koupání v moři. Možnost zakoupení fakultativního výletu na místě u delegáta - Azurový relax (cca 75 EUR/os.).


Den 7
Po snídani volný čas na opalování a koupání v moři.


Den 8
Po snídani vystěhování z hotelu.
- Klienti, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště a návrat do Polska charterovým letadlem.
- Klienti pokračující v pobytu - transfer do vybraného hotelu.


Upozornění k programu
• Upozornění: cena nezahrnuje stravování.
• Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
• Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich průvodců/delegátů.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

 

 
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem, letištní taxy, transfery klimatizovaným autokarem během poznávací části, ubytování v hotelech (viz níže): 7 nocí, turistický program (viz níže), služby polského průvodce/delegáta, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, poplatky za místní průvodce, systém Tour Guide. Orientační cena - cca 95 EUR/os. (povinný poplatek placený průvodci). V této částce nejsou zahrnuty fakultativní výlety (ceny jsou uvedeny v programu zájezdu). 
Cena nezahrnuje řeckou pobytovou taxu, jejíž výše závisí na hotelovém standardu a pohybuje se od 1,5 do 10 EUR. 


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Lesbos z greckim smakiem

 

 
 

 

 


 


Ubytování:

Umístění - Útulný hotel se nachází v malé turistické vesnici Anaxos na severu ostrova. Nejbližší obchody jsou vzdáleny asi 50 m, většina obchodů a taveren se nachází u pláže (300 m). Ve vzdálenosti 150 m od objektu se nachází autobusová zastávka, odkud se můžete dostat do Petry a dále do půvabného Molyvosu. Vzdálenost od letiště je cca 65 km. POZNÁMKA! Cena nezahrnuje místní turistickou daň ve výši 1,5 EUR/pokoj/den. Tato daň je povinná a platí se přímo na recepci před ubytováním klientů v hotelu. .

Pláž - Budova se nachází přibližně 300 m od veřejné písečné pláže Anaxos (lehátka a slunečníky na pláži za poplatek). .

K dispozici pro hosty - Hotel se skládá ze tří jednopatrových budov s pokoji. Hotel nemá recepci.  V objektu nejsou k dispozici ručníky. .

Internet - Ve veřejných prostorách je Wi-Fi připojení k internetu zdarma.

Catering - Samostatně. Za příplatek stravování all inclusive v restauraci vzdálené 350 m (ve studiích Prime): Snídaně, obědy a večeře formou bufetu; nealkoholické nápoje (včetně čaje a kávy) a místní alkoholické nápoje v době od 13:00 do 21:00.

Sportovní a animační program - Žádný animační program.

Místní kategorie - **

Podle našeho názoru - Vynikající místo pro klidnou dovolenou, zařízení ceněné pro svou rodinnou atmosféru a přátelský, ochotný personál.

Stravovanie - Samostatně. Za príplatok stravovanie formou all inclusive v reštaurácii vzdialenej 350 m (v štúdiách Prime): raňajky, obedy a večere formou bufetu; nealkoholické nápoje (včetně čaju a kávy) a miestne alkoholické nápoje v čase od 13:00 do 21:00 h.

Miestna kategória - **

K dispozícii pre hostí - Hotel zůstává z troch jednoposchodových budov s izbami. Hotel nemá recepci.  Ubytovacie zariadenie neposkytuje osušky..

Podľa nášho názoru - Vynikajúce místo na pokojnú dovolenku, zariadenie oceňované pre svoju rodinnú atmosféru a priateľský, ochotný personál.

Fotogalerie