Kréta a Santorini - ostrov bohů a královna Kyklad ***

od 24 550 Kč

Popis

Nádherné město Heraklion • Santorini - královna Kyklad • plavba na ostrov Spinalonga • Mínotaurův labyrint v Knóssosu • malebné městečko Ágios Nikólaos • pláž Palm Beach Vai - řecký Karibik

 


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na r.pl/rozklady. Přelet do Heraklionu. Po příletu transfer a ubytování v jednom z hotelů v prefektuře Heraklion. Čas na odpočinek po cestě. (Trasa cca 30 km)

 


Den 2
Po snídani přejezd ve směru města Knóssos. Je to výlet, který umožní objevit tajemství minojské kultury. Procházka úzkými chodbami Mínóova labyrintu a prohlídka ruin paláce Knóssos umožní vidět, jak vypadal vývoj jedné z nejstarších civilizací ve Středomoří. Dalším bodem programu je hlavní město Kréty - Heraklion s mnoha zajímavými místy, jako např. benátská pevnost, lodžie, ve které nyní sídlí radnice a náměstí Venizelos s fontánou Morosini. Návrat do hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 80 km)
 

Den 3
Snídaně. Následně objevování krás ostrova Spinalonga a městečka Ágios Nikólaos. Plavba v klidných vodách zálivu Mirabello na ostrov Spinalonga je jedním z nejoblíbenějších výletů v regionu. Vizitkou tohoto místa jsou zachovalé pozůstatky benátského opevnění, tureckých kasáren a řeckého leprosária. Výlet začne prozkoumáním ostrova, následně plavba ve směru pláže Kolokitha, kde bude možné si zaplavat v křišťálově čisté vodě a dát si grilovaný oběd. Dalším bodem programu bude malebné městečko Ágios Nikólaos, kde bude volný čas v blízkosti krásného jezera v centru města. Návrat do hotelu na večeři a přenocování. (Trasa cca 100 km)


Den 4
Po snídani safari 4x4 - skutečný zážitek pro dobrodruhy, kteří chtějí obdivovat přírodní krásy horských kaňonů Kréty a křišťálově čisté moře. Projížďka asfaltovými i nezpevněnými horskými cestami. Cestou budeme míjet dechberoucí výhledy a pouštní krajiny. Ideální příležitost poznat místní tradice a životní styl obyvatel. Vezmeme vás na tajná místa, která je těžké najít na mapě nebo v průvodci. Kombinace divoké krajiny, zaprášených cest a osvěžující koupele jsou skvělou příležitostí, jak strávit jiným způsobem nezapomenutelné okamžiky na Krétě. Během cesty přestávka na oběd v místní taverně. Návrat do hotelu na večeři a přenocování. (Trasa cca 50 km)


Den 5
Snídaně. Následně volný čas na opalování nebo pro zájemce fakultativní výlet na Santorini (za příplatek). Kouzelný ostrov, který je mnohými považován za nejkrásnější z celého Středomoří. Na Santorini můžete zažít jedinečný výhled na modré Egejské moře, vidět vesnice s bílými domy, procházet se po černých sopečných skalách. Jedinečná příležitost zúčastnit se celodenního výletu a objevovat nejkrásnější řecký ostrov. Ověřili jsme! Doporučujeme! Cena cca 175 EUR. Návrat do hotelu pozdě večer, večeře a přenocování.
Upozornění! Výlet Santorini - královna Kyklad se koná v případě dostatečného počtu zájemců (cca 10-15 osob).


Den 6
Po snídani volný čas na opalování nebo pro zájemce (za příplatek) fakultativní výlet na nejkrásnější pláž východní Kréty, která Vás zavede do jiného klimatu - označovaného jako řecký Karibik. Během výletu na pláž Vai objevíte kouzlo a rozmanitost krétské krajiny. Při přejezdu podél malebného východního pobřeží a kolem slavného zálivu Mirabello bude zastávka na občerstvení - klasickou řeckou kávu v přístavním městě Sitia. Dále budeme míjet klášter Moni Toplou, kde mniši dodnes vyrábějí olivový olej, víno a rakiji podle receptur z 15. století. Podle legend byl samotný klášter baštou obrany proti saracénským pirátům. Pro zájemce rychlé osvěžení v taverně, možnost ochutnat oběd a nápoje, které dodají sílu k prozkoumání pláže a dobytí vyhlídkového místa, ze kterého je výhled na pláž a jediný v Evropě přírodní endemický palmový les, který jí obklopuje. Cena cca 60 EUR. Cena nezahrnuje oběd. Návrat do hotelu na večeři a přenocování.


Den 7
Po snídani volný čas na opalování.


Den 8
Po snídani vystěhování z hotelu:
- klienti pokračující v pobytu - transfer do vybraného hotelu,
- klienti, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště v Heraklionu a návrat charterovým letadlem do Polska.


Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

 

 
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem do Heraklionu, letištní taxy, ubytování (7 nocí), všechny transfery klimatizovaným autokarem nebo autobusem, stravování: snídaně (7), večeře (7), služby průvodce, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel). 
 

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, služby místních průvodců, další jídla a jiné osobní výdaje. Orientační cena účasti v programu, tzn. vstupné do navštívených objektů a služby místních průvodců - cca 150 EUR/os. (povinný poplatek placený průvodci na místě).
Upozornění! Cena nezahrnuje pobytovou taxu, jejíž výše je 1,5 - 10 EUR/pokoj/den. Poplatek je povinný a hradí se na recepci při ubytování.


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.
 

Název zájezdu v polském jazyce: Kreta i Santorini - wyspa bogów i królowa Cyklad

 

 


Ubytování:

K dispozici pro hosty - v hotelech recepce, restaurace a bar, některé hotely mají bazén .

Ubytování - Hotely **/*** Pokoje: 2lůžkové (možnost přistýlky), všechny s koupelnou a WC. Upozornění! Pro zájemce je možné prodloužit akci o týden v hotelu dle vlastního výběru. Poplatky za prodloužení v cenové tabulce. Popisy zařízení v sekci Kréta. .

Catering - Snídaně a večeře. .

Fotogalerie