Rakouská jezera a velkolepý Dachstein 

Dejte vědět svým přátelům:

od 6 591 Kč

Popis


Poloha:

I v té nejzapadlejší alpské vesničce nám staré zvyky a tradice připomenou dávno zašlou slávu Rakousko-Uherského mocnářství.

Program:

1. den
Odjezd z Brna v ranních hodinách. Nejprve zavítáme k podmanivému jezeru WOLFGANGSEE, které je považováno za jedno z nejhezčích rakouských jezer vůbec. Tyrkysové jezero Wolfgangsee je doslova přírodním rájem na rozhraní Horního Rakouska a Salcburska. V nadmořské výšce 548 m se o vodní plochu dělí tři města, Gilgen, Strobl a St. Wolfgang. Majestátní kulisy mu zde propůjčují hory Schafberg, Falkenstein, Zwölfernhorn a největší náhorní rakouská plošina Postalm. Půvabné městečko SANKT WOLFGANG společně navštívíme. Spatříme mnohé historické domy a vedle kostela St. Wolfganga luxusní hotel Weisses Rössl (Bílý koníček), kde se odehrával děj kdysi velmi známé operety Im Weissen Rössl. Panorama okolních hor i výhled na jezero budeme moci sledovat z proslulého vrchu SCHAFBERG, na který vyjedeme po sto let staré ozubené železnici Schafbergbahn, končící ve výšce 1734 m n. m. Ve večerních hodinách přijedeme na ubytování v oblasti SCHLADMINGU.

2. den
Po snídani se vypravíme na ledovec DACHSTEIN (2 995 m n. m.), který je nejvyšší horou spolkové země Štýrsko. Východiskovým bodem je panoramatická lanovka Dachstein Gletscherbahn, která nás dopraví až do nadmořské výšky 2 700 m. Zde si vychutnáme výhledy na hluboké rokliny a skalnaté hory z mnoha vyhlídek. Na ty, kteří touží po adrenalinovém zážitku, tady čeká procházka po visutém mostě SKY WALK, zavěšená plošina TREPPE INS NICHTS. Projdeme se i úžasným ledovým palácem plným soch vytesaných přímo v ledě nebo posedíme v nově otevřené horské restauraci. Odpoledne navštívíme oblast TAUPLITZ, kde vyjedeme lanovkou na horu Tauplitzalm ve výšce 1650 m n. m. Na největší jezerní plošině ve střední Evropě na vás čeká jedinečná alpská flóra, okouzlující alpská krajina a křišťálově čistá horská jezera jako Tauplitzsee, Großsee nebo Steirersee. V podvečerních hodinách odjezd na ubytování.

3. den
Ráno vyjedeme lanovkou do výšky cca 1 800 m n.m. k chatě REITERALM HÜTTE. Čeká nás procházka panoramatickou cestou s úchvatnými výhledy pod vrcholky hor GASSELHÖHE a SCHOBER. Po cestě spatříme nádherně průzračná jezírka UNTERSEE a SPIEGELSEE. Jezero Spiegelsee bývá nazýváno „jezerem zrcadlení“- při jasné viditelnosti se v něm zrcadlí ledovcem pokrytý masiv Dachsteinu. Poté přejedeme do Salzburska, kde autobusem vyjedeme k chatě ARTURHAUS pod jižní stěnu majestátní hory Hochkönig a podnikneme pěší cestu na MITTERFELD ALM. Odpoledne se vydáme zpět na cestu do ČR, příjezd do Brna v pozdních večerních hodinách.

Fotogalerie