Orlí hnízdo a slavnosti narcisů 

Dejte vědět svým přátelům:

od 6 591 Kč

Popis


Poloha:

I v té nejzapadlejší alpské vesničce nám staré zvyky a tradice připomenou dávno zašlou slávu Rakousko-Uherského mocnářství.

Program:

1. den
Jako první nás čeká jízda lanovkou z OBERTRAUNU nedaleko Hallstattu k zastávce SCHÖNBERGALM. Zde nás nemine prohlídka Velké ledové jeskyně. Poté se 2. úsekem lanovky dostaneme na vrchol KRIPPENSTEIN, kde se nacházejí úchvatné vyhlídky WELTERBESPIRALE (Spirála světového dědictví) a 5 FINGERS (Pět prstů), které nabízí úchvatný výhled na Dachstein (oba jeho ledovce) a na Hallstattské jezero a město Hallstatt (UNESCO). Vyhlídka má 5 různých můstků, připomíná tvar ruky a vyklání se až 8 m ze 400 m vysoké skalní stěny. Ve večerních hodinách přijedeme na ubytování.

2. den
Dnešní den podnikneme jízdu do německého NP Berchtesgaden. Navštívíme nejstarší palírnu v Německu ENZIANBRENNEREI GRASSL. Kromě Enziánu se dnes v hlavním provozu palírny vyrábí kolem 30 druhů bylinných a ovocných likérů a samozřejmě nás čeká ochutnávka s možností nákupu místních výrobků. Z Obersalzbergu se vydáme unikátní vyhlídkovou cestou a následně pak původním výtahem na vrcholek hory Kehlstein, kde se tyčí proslulá Hitlerova čajovna nazývaná „HITLEROVO ORLÍ HNÍZDO“. Z této odvážné stavby se nám naskytne překrásný výhled na celý NP. Následně přejedeme k jezeru KÖNIGSEE. Toto ledovcové jezero se pyšní mnoha superlativy. Jedná se o jedno z nejvýše položených jezer v Německu (600 m. n. m.), o nejhlubší německé jezero s hloubkou téměř 200 m a také o jedno z nejčistších jezer v celé zemi. Jeho vody se podobají norským fjordům a přitahují návštěvníky této oblasti jako magnet. Kolem jezera si uděláme příjemnou procházku a poté vyjedeme lanovkou na horu JENNER (1874 m), odkud se nám naskytne úžasný výhled na celé Berchtesgadenské Alpy.

3. den
Po snídani podnikneme procházku divokou soutěskou LAMMERKLAMM. Budeme se moci kochat průzračnou divokou řekou, skalami, skalními průrvami a čistou přírodou. Nejkrásnější část soutěsky se nazývá Tmavá soutěska a jakmile se v ní ocitneme, budeme si připadat jako bychom byli v jeskyni. Následně přijedeme do kouzelného lázeňského městečka BAD AUSSEE. Projdeme se lázeňskou čtvrtí s parkem a nad soutokem řek se podíváme také na most ve tvaru hvězdy Mercedes, který označuje geografický střed Rakouska. Toto místo je jako stvořené pro největší květinový svátek v Rakousku – FESTIVAL NARCISŮ. Staneme se účastníky dne, ve kterém festivalové oslavy vrcholí – napjatě budeme očekávat průvod s květinovými alegorickými vozy, budeme obdivovat všudypřítomné „narcisové“ sochy a odpoledne bude oslava pokračovat u jezera ALTAUSSEER SEE květinovým korzem překrásně vyzdobených lodí. A to vše za doprovodu dechové hudby a všudypřítomných místních specialit. Zpět do Brna přijedeme v nočních hodinách.

Fotogalerie