Murskou cyklostezkou až do slovinských termálů - Murradweg 

Dejte vědět svým přátelům:

od 19 490 Kč

Popis



Ubytování:

Ubytování: - Hotel/penzion.

Program:

1. den:
odjezd z ČR v pozdních hodinách. Noční přejezd od Rakouska k hornímu toku řeky Mur.

2. den:
ranní příjezd do NP Vysoké Taury k parkovišti nad vesničkou MUHR na horním toku řeky Mur. Zde nasedneme na kola a pojedeme po silnici podél řeky až se asi po 8 km dostaneme na cyklostezku MURRADWEG, kterou již neopustíme. Projedeme okolo městečka ST. MICHAEL IM LUNGAU (14 km) a pokračujeme dál cyklostezkou podél řeky až do městečka TAMSWEG (31 km), kde se setká s úzkokolejnou železnicí Murtalbahn. Pokračuje dále až do městečka PREDLITZ, kde vjedeme do spolkové země Štýrsko, „Zeleného srdce“ Rakouska. Cestou míjíme hrady, zámky a zříceniny (cca 53 km).

3. den:
po snídani budeme pokračovat po cyklostezce do městečka ST. LORENZEN, kde se můžeme projet po zdejším nejfotografovanějším dřevěném mostě Holzeuropabrücke a pak nás už čeká městečko MURAU s nádhernou promenádou nad řekou a vlastním pivovarem Murau. Dále projedeme městečkem TEUFENBACH a pak malebným údolím podél úzkokolejky do LIND BEI SCHEIFLING. Cestou do JUDENBURGU, jehož symbolem je 76 metrů vysoká městská věž, míjíme hrad Frauenburg (cca 60 km).

4. den:
po snídani pokračujeme do městečka KNITTELFELD a dál přes vesničky ST. LORENZEN a ST. STEFAN OB LEOBEN, přes druhé největší město Štýrska LEOBEN, s nádherným historickým centrem v oblouku řeky Mur, dojedeme až do města BRUCK AN DER MUR (cca 80 km).

5. den:
dnešní trasa se stáčí na jih a my budeme pokračovat zelenou zvlněnou krajinou až do historického města GRAZ (UNESCO), přes vesničku MIXNITZ s odbočkou ke známé Medvědí soutěsce, která je jednou z nejkrásnějších skalnatých soutěsek v Rakousku. Naše cyklotrasa pokračuje podél řeky až do městečka FROHNLEITEN s malebným centrem plným restaurací a kaváren. Odtud projedeme pod zdálky viditelným hradem RABENSTEIN a dojedeme do městečka KLEINSTUBING s možností odbočit k jeskyni Lurgrotte. Jedná se o největší rakouskou aktivní vodní jeskyni. Pokračujeme do GRATWEIN, kde je možno odbočit a dojet na prohlídku nejstaršího fungujícího cisterciáckého kláštera na světě REIN (cca 60 km).

6. den:
délka dnešní etapy je přizpůsobena možnosti dopolední prohlídky Štýrského Hradce s projížďkou po nábřežních cyklostezkách a i případným výjezdem na kole na vrch Schlossberg nebo na náměstí se slavnou Hodinovou věží. Ze Štýrského Hradce trasa dále vede kolem dýňových polích a ovocných sadů, které utvářejí ráz jižní krajiny. Z Graz pokračujeme přes LEBRING a dostáváme se do kraje, kde se vyrábí perlivé víno. Vinohrady jsou pro tento kraj typické. Můžeme chutnat místní štýrská vína a také blahodárný zdejší dýňový olej. Dojedeme k ubytování v LEIBNITZ či jeho okolí (cca 57 km).

7. den:
závěrečná etapa naší cesty vede loukami a lužními lesy přes městečko MURECK, kde se zastavíme u lodního mlýnu (Schiffsmühle) s restaurací nad řekou, až do městečka BAD RADKERSBURG a pokračuje přes Rakousko-slovinské hranice do slovinského lázeňského městečka RADENCI (cca 50 km). Ubytování v hotelu s přímým vstupem do termálních lázních.

8. den:
snídaně, ráno možnost koupání v termálních lázních, návrat domů přes Rakousko a příjezd do ČR pozdě odpoledne.

Fotogalerie