Mezinárodní výstava orchidejí a čokoládovna Heindl 

Dejte vědět svým přátelům:

od 607 Kč

Popis


Poloha:

I v té nejzapadlejší alpské vesničce nám staré zvyky a tradice připomenou dávno zašlou slávu Rakousko-Uherského mocnářství.


Ubytování:

Stručná charakteristika - procházka nad kaskádovými vodopády a příkrými útesy úchvatného prostředí Štýrských Alp se stane pro každého poutníka neopakovatelným zážitkem

Program:

1. den
Odjezd z Brna v ranních hodinách. Nejprve zavítáme do nejsladšího muzea ve Vídni - SCHOKO MUZEA HEINDL. Během prohlídky se dozvíme mnohé o kakau a čokoládě, zažijeme exkluzivní vhled do Heindlovy produkce čokoládových a pišingrových specialit a čekají nás také sladké ochutnávky. Po prohlídce a nákupech sladkostí se přesuneme do kláštera KLOSTERNEUBURG, který je jedním z nejbohatších klášterů se sbírkou umění v Rakousku. Jedná se o nejvýznamnější sakrální stavbu Rakouska. Nenecháme si ujít návštěvu interiérů kláštera s českým audio průvodcem. Hned u vchodu do areálu kláštera se nám naskytne dech beroucí pohled na klášterní kostel Panny Marie, který tvoří románská trojlodní bazilika se dvěma vysokými a bohatě zdobenými věžemi. Dále pompézní císařský trakt s mohutnou kupolí spojený s klášterem Klosterneuburg. V areálu tohoto augustiniánského kláštera probíhá MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA ORCHIDEJÍ, která je rozlohou 2000 m2 výstavní plochy největší svého druhu v Rakousku. Obdivovat budeme moci orchideje z celého světa, které nás potěší množstvím barev i atraktivní vůní. Pochopitelně budeme mít možnost si zakoupit i nejrůznější odrůdy, které doma jen tak neseženeme. V pozdních odpoledních hodinách odjezd zpět do ČR, příjezd do Brna ve večerních hodinách.

Fotogalerie