Kouzlo bylinkových salaší - Novinka 

Dejte vědět svým přátelům:

od 12 990 Kč

Popis

1. den – ráno odjezd mikrobusu z nástupních míst. K večeru příjezd do gasthofu v Maria Alm, večeře. 2. den – snídaně, odjezd místním autobusem do Dientenu, výjezd sedačkovou lanovkou Bürglalmbahn do 1.581 m. Různé varianty okruhů, jednodušší varianta přes vrchol Wastlhöhe (1.737 m, cca 20-30 minut), posezení na jedinečné salaši Zachhofalm (1.695 m, cca 20 minut), která je opravdovým bylinkovým rájem. Sběr a zpracovávání bylin tady mají dlouhou tradici. Zpět k lanovce (cca 30 minut). Pro zdatnější delší varianta přes vrchol Ahornstein (1.848 m, cca 1,15 minut) s návratem přes salaš Zachhofalm (celkem 3 hodiny chůze). Večeře. 3. den – snídaně, odjezd naším mikrobusem do Hintermoosu, výjezd sedačkovou lanovkou Schwarzeckbahn do 1.402 m, impozantní výhled na masiv Hochkönigu, lehká varianta k salaši Wastlalm (cca 40 minut) nebo k salaši Griessbachalm (1.550 m, cca 1 hodina), kde musíte určitě ochutnat nějakou sladkou dobrotu. Odpoledne výjezd lanovkou Natrunbahn z centra Maria Alm, nenáročná procházka kolem salaše Grammlergut k jezeru Prinzensee, kterému dominuje fotogenické molo a masiv Hochkönigu v pozadí. Kochat se můžete z odpočinkových křesílek nebo vyhlídkových míst. Návrat stejnou cestou zpět k lanovce nebo pěšky okruhem až do Maria Alm, kde je možné si cestu zpět zpestřit jízdou po obřích skluzavkách různých délek. Večeře. 4. den – snídaně, odjezd naším mikrobusem přes sedla Filzen Sattel a Dientner Sattel do Mühlbachu am Hochkönig, výjezd kabinkovou lanovkou Karbachbalmbahn do 1.562 m. Možnost návštěvy salaše Zapferlalm (cca 45 minut od lanovky). Středně náročná túra v terénu, lesem, mezi kořeny a potoky ke krásné salaši Tiergartenalm. Zkušenosti v oblasti bylinkářství se na této salaši přenášejí z generace na generaci. Některé výrobky je možné si i zakoupit (masti, vonné bylinné sáčky atd). I místní kuchyně je zde vyhlášená. Návrat do údolí přes další nádhernou salaš Dientalm (celkem cca 3 hodiny chůze). Trasu je možné si prodloužit o půlhodinový výstup na vrchol Schneeberg (1.921 m) se dvěma křížky. Večeře. 5. den – snídaně, odjezd z gasthofu, u Loferu prohlídka jeskyně Lamprechtshöhle – jeskynní komplex je cca 51 km dlouhý a 700 m je zpřístupněno veřejnosti. Cesta vede několika stísněnými tunely, překonáte téměř 400 schodů (vstup cca 7 Euro) nebo posezení v místní restauraci. Odjezd do ČR, návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).

Poloha:

dle programu


Ubytování:

Ubytování - Tradiční gasthof s 500 letou tradicí leží v centru Maria Alm. Tvoří ho 2 budovy vzdálené cca 20 m od sebe. V hotelu je malá recepce, jídelna a terasa. 2-4 lůžkové pokoje mají vlastní sociální zařízení, TV-Sat a balkon. 3. a 4. lůžko může být i palanda nebo rozkládací gauč. Stravování je formou polopenze – snídaně i večeře je formou bufetu. Gasthof je vhodný pro klienty, kteří nečekají a ani nevyhledávají luxus.

Program:

Úvod
Království hor a požitků, zelené louky poseté voňavými alpskými bylinkami a rozkvetlou alpskou florou, horské pastviny, starodávné salaše, kde se vždycky najde něco dobrého, turistické okruhy s všudypřítomným výhledem na majestátní hradbu Hochkönigu, výjezdy lanovkami v ceně. Tento zájezd je připraven pro skupinu 20 osob s dopravou malým mikrobusem a navazuje na oblíbený zájezd Kouzlo horských salaší. Hradec Králové, Pardubice, Poděbrady (dálnice), Praha, benzínka Milín, Písek a České Budějovice. Za příplatek 200 Kč/osoba: Trutnov, Jaroměř a Hořice (svoz zajištěn od 4 osob).

Den 1
dle programu

Den 2
dle programu

Den 3
dle programu

Den 4
dle programu

Den 5
dle programu

Poznámky
Průvodce: Míla Nováková

Fotogalerie