Holandsko plné barev s květinovým korzem 

Dejte vědět svým přátelům:

od 8 791 Kč

Popis


Poloha:

Když se řekne Holandsko, každému se hned vybaví tulipány, diamanty a neúprosný boj místních obyvatel s mořem o každou píď země. Holandsko vám však nabízí daleko více. Neváhejte a přesvědčte se sami.

Program:

1. den
Odjezd z Brna v odpoledních hodinách.

2. den
V ranních hodinách nás přivítá květinová burza FLORA HOLLAND AALSMEER, největší aukční trh s řezanými květinami a rostlinami na světě. Poté zavítáme do HAAGU, kde navštívíme proslulý park miniatur MADURODAM a přímořské letovisko SCHEVENINGEN. Půvab a výstavnost města Haag spočívá v mimořádné koncentraci rozlehlých paláců, ojedinělých muzejních expozicích, kombinaci staré i nejmodernější architektury a zejména v množství zeleně a parků činících z Haagu nejzelenější město Nizozemí. Často se Haagu také přezdívá „druhé hlavní město Nizozemí“, jelikož se zde soustředí kromě královské rodiny, vlády a obou komor parlamentu také kompletní diplomatická obec, správní orgány, ale i významné banky, obchodní organizace a firmy. My si město nejen prohlédneme, ale budeme mít i čas k návštěvě některého z místních muzejních skvostů. Poté odjedeme na ubytování.

3. den
Po snídani se projdeme bývalou rybářskou vesničkou VOLENDAM s naprosto unikátní atmosférou. Najdeme zde malé rybářské příbytky v úzkých uličkách a obyvatele, kteří dosud s oblibou nosí dobové kroje. Nejkrásnější ve Volendamu je přístav, ale až lehce kýčovité fotky si můžete udělat u starobylých dřevěných domků navazujících na přístav. Kostelík mezi červenými střechami v kontrastu s bílým dřevěným mostem nad vodním kanálem, kde plave labuť, nenechá jednoho fotografa v klidu. Poté lodí přejedeme do malebné rybářské vesničky MARKEN, s malými zelenými dřevěnými domky a hezkým přístavem. Po téměř 800 let zůstala tato rybářská osada takřka nezměněná. Na východním konci ostrova stojí maják Paard van Marken, který je známým orientačním bodem. Dále shlédneme turistické srdce kraje - půvabný obydlený skanzen s dřevěnými domy a větrnými mlýny v ZAANSE SCHANS s ukázkou výroby dřeváků a možností nákupu sýrů. Pozdní odpoledne strávíme ve světově proslulém, největším a nejslavnějším květinovém parku Holandska KEUKENHOFU, kterému se právem přezdívá „zahrady Evropy“. Každoročně v parku u městečka Lisse mezi Haagem a Amsterdamem vykvete sedm milionů tulipánů, narcisů a hyacintů. Ve večerních hodinách přijedeme na ubytování.

4. den
Ráno se přesuneme do městečka NOORDWIJK na slavné KVĚTINOVÉ KORZO, pověstný průvod bohatě zdobených alegorických vozů z tisíců řezaných květin na své tradiční cestě květinovými poli, doprovázený skupinami hudebníků a tanečníků, při kterém budeme moci obdivovat fantastické kreace a květinové variace. Poté přejedeme autobusem do ZAANDWORTU, kde nás čeká prohlídka nejen města, ale i místních nádherných pláží. Odpoledne se místním vlakem přesuneme do korunovačního města Nizozemska AMSTERDAMU (UNESCO), moderního, ale zároveň i romantického města plného tichých zákoutí, kanálů, měšťanských domů a květinových trhů. S Amsterdamem se seznámíme také projížďkou po grachtech, které městu dodávají neopakovatelnou atmosféru. Kanály ze 17. století kolem dokola obepínají centrum města. Vzhledem k zákazu průvodcování v centru města bude prohlídka na místě probíhat individuálně! Ve večerních hodinách se vydáme na cestu zpět do ČR.

5. den
Do Brna přijedeme v dopoledních hodinách.

Fotogalerie