Balatonalmádi - Hunguest hotel bál Resort ****

Dejte vědět svým přátelům:

od 16 000 Kč

Popis

TIPY PRO SPORT A VOLNÝ ČAS
Hotel Bál Resort disponuje špičkovým wellness centrem, které uspokojí i ty nejnáročnější hosty. Ponořte se do křišťálově čistého bazénu, dopřejte si uvolňující masáž, očistěte tělo i mysl v parní lázni nebo finské sauně. A co takhle vyzkoušet blahodárné účinky infračervené sauny či si užít chvíle relaxace v solné místnosti? To vše a ještě mnohem více na vás čeká přímo v našem hotelu.Ale tím to nekončí! Pouhých 300 metrů od hotelu se nachází soukromá pláž, kde si můžete vychutnat slunečné dny a osvěžující koupel v průzračném Balatonu. A vaše ratolesti? Ty se zaručeně vyřádí na dětském hřišti, zatímco vy si budete užívat zasloužený klid.A když už budete chtít vyrazit za dobrodružstvím, okolí hotelu vám nabídne nepřeberné množství aktivit. Vydejte se na vzrušující jízdu po bobové dráze v malebném prostředí Balatonfűzfӧ, navštivte úchvatnou zoologickou zahradu ve Veszprému nebo se nechte unést kouzlem Tihánského zábavního parku a opatství. Milovníci cyklistiky si přijdou na své díky stezce vedoucí kolem celého Balatonu a pokud vás láká podvodní svět, Balatonské akvárium Bodorka je tím pravým místem.Nechte se okouzlit přírodními úkazy, jako je vulkanická hora Hegyestű s viditelnými vnitřními strukturami, nebo se vydejte po stopách historie do proslulé porcelánové manufaktury v Herendu, oblíbené samotnou královnou Viktorií. A to jsme ještě nezmínili výstavu moderního maďarského umění Kogart, tajuplnou jeskyni Lóczy nebo impozantní hrad Szigliget ze 13. století.

POZNÁMKA
Ubytování domácích mazlíčků je možné na vyžádání za orientační poplatek 6000 HUF/zvíře/noc. Hradí se na hotelu.Parkování je možné před hotelem je za orientační poplatek 2000 HUF/auto/noc nebo v podzemních garážích za orientační poplatek 4000 HUF/auto/noc. Hradí se na hotelu.


Poloha:

Až Vás popadne touha na pár dní někam „zmizet“, sbalte kufry a vyrazte směr Balaton!Balaton - po Budapešti nejnavštěvovanější místo Maďarska, ideální pro rodinnou dovolenou. Podívejte se do nádherného Národního Parku a dopřejte Vašemu tělu a duši odpočinek u maďarského „moře“, kde začíná sezona každoročně první květnovou neděli Slavnostním rozvinutím plachet. Sever vs. JihSeverní strana je kopcovitější a pobřeží jezera je členitější, hustě porostlé rákosím, ale zároveň i bahnitější. Pláží je tu mnoho, ovšem ve většině případů je nutné do vody sestoupit z mola přímo do vody a můžete rovnou plavat! V této oblasti najdete také množství vinných sklepů, jejichž návštěva rozhodně stojí za to.Hlavními letovisky severní strany jsou především města – Balatonfüred, Balatonalmádi, Tihany, Keszthely, které jsou taktéž historickým centrem cestovního ruchu.Jižní strana – tady je vše jinak! Od Siófok až po Fonyód (cca 50km) jsou jeden vedle druhého hotely, domy k pronájmu, penziony i kempy a samozřejmě pláže. Ve vodě můžete jít za nosem klidně i desítek metrů a voda Vám dosáhne po hrudník. Cesta za hlubší vodou nám obstará krásnou procházku a dopomůže nám lehce dosáhnout 10 000 kroků za den! Na druhou stranu plytkost jezera má za následek, že voda v něm je teplá.Na jižní straně pak určitě nemůžete minout letoviska Siófok, Zamárdi či Balatonföldvár, které patří k těm nejznámějším.Mezi oběma břehy jezdí několik lodních spojení a mezi městečky Tihany na severu a Szántód na jihu jezdí i trajekt, který odveze i vaše auto. Proč zrovna Balaton?Každá generace si tady najde to své, na každé straně Balatonu!Mladí si tady rádi zajedou na low-cost výlet s kamarády. Odpoledne stráví relaxováním nebo naopak vodními sporty na samotném Balatonu a večer se mohou bavit v nočních klubech ve městě Siófok. Rodiny s dětmi mohou navštívit klidnější města typu Balatonföldvar nebo Balatonlelle, která jsou od sebe vzdálená cca 20km. V Balatonlelle najdeme písečné pláže, na kterých jsou skluzavky, tobogány a bazény pro děti. Ve městě je celoroční cirkus a pouť, což nadchne, jak děti, tak dospělé!Pro seniory severní strana Balatonu nabízí různá historická centra, památky a procházky např.: Palác Festeticsů – Keszthely (které je neoficiálně považováno za hlavní město celého Balatonu), procházka kolem termálního jezera Hévíz,… Až Vás polehávání u „moře“ přestane bavit, sedněte na kolo, jelikož okolí jezera je velice oblíbené mezi cyklisty! Mohou totiž putovat mezi zajímavými místy po cyklostezkách bez velkého stoupání a klesání – tuto trasu zvládnou i děti. Měří zhruba 200 kilometrů a kolo můžete vrátit i v jiném místě, než jste si ho předtím půjčili.


Ubytování:

Balíček 1 - Rekreační pobyt zahrnuje ubytování s polopenzí, neomezený vstup do hotelového VITAL wellness centra, zapůjčení županů, Wi-Fi.

VYBAVENÍ UBYTOVACÍHO ZAŘÍZENÍ - recepce, směnárna, restaurace, hotelový bar, SKY bar, trezor, konferenční služby, Wi-Fi (zdarma), pro děti: hřiště, hlídání; salon krásy, kadeřnictví, čistírna, posilovna, krytý plavecký bazén, VITAL wellness centrum (masáže, parní lázeň, finská sauna, Kneipp bazén, solárium, vířivka), hotelová pláž s barem, parkoviště (za příplatek).

VYBAVENÍ POKOJŮ - 1 a 2lůžkové pokoje a 2lůžkové apartmány s možností přistýlky, vlastní soc. zařízení (sprcha nebo vana, WC, fén), TV, telefon, trezor, klimatizace, Wi-Fi (zdarma).

Mapa

Fotogalerie