Cabo Verde - východy a západy slunce ****

od 32 320 Kč

Popis

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem na/z ostrova Sal, transfery: letiště - hotel - letiště, přejezdy klimatizovaným autokarem během poznávací části, ubytování (7 nocí), stravování dle programu/popisu hotelu, turistický program (viz níže), služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel), letištní taxu (Airport Security Tax).


Základní cena nezahrnuje: poplatek za balíček na realizaci programu (mimo jiné vstupné, spropitné, rezervační poplatky atd.) ve výši cca 95 EUR/os. - balíček placený u průvodce na místě, jiná jídla než ta, která jsou uvedena v popisu stravy u každého hotelu, nápoje k jídlu a další osobní výdaje. Na všechny cestující (starší 16 let) se vztahuje pobytová taxa, kterou je třeba uhradit při přihlášení v rezervovaném hotelu (cca 2,5 EUR/os./den).


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Cabo Verde - Wschody i Zachody Słońca

 

 
Romantické trekkingy při východech a západech slunce - koupání v solankách - setkání se žralokem citronovým - Buggy dobrodružství v poušti - komfortní ubytování v jednom hotelu - poznávání ve verzi light


Den 1
Sraz na letišti F. Chopina ve Varšavě, u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet charterovým letadlem na ostrov Sal. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přílet na ostrov Sal, pasové odbavení a následně transfer do hotelu, přenocování.


Den 2
Brzy ráno se vydáme na jedinečnou procházku na vrchol kopce Serra Negra. Serra Negra je kopec v jihovýchodní části ostrova a dosahuje svého nejvyššího bodu ve výšce 104 m, což z něj činí nejvyšší místo na jihu ostrova Sal. Jeho délka, cca 2,5 km, vede podél východního pobřeží ostrova, od výběžku Ponta da Fragata na jihu po Ponta do Morrinho Vermelho na severu. Murdeira, nejbližší město, je západně od kopce. Tento kopec je součástí území chráněného přírodní rezervací díky hnízdění mořských ptáků a želv. Oblast rezervace pokrývá 3,31 km2 pevniny a 22,96 km2 mořské plochy. Tuto středně náročnou túru zakončíme nádhernou podívanou na vycházející slunce. Na zpáteční cestě do Santa Maria zastavíme na Kite Beach, oblíbené pláži kitesurfařů. Právě zde začínal Mitu Monteiro - mistr světa v kitesurfingu, který jako první Kapverďan získal tento titul. Mitu a Djo, průkopníci této disciplíny na ostrově, otevřeli na Kite Beach centrum kitesurfingu, kde od rána lze potkat kitesurfaře z celého světa, kteří jsou zamilovaní do vln. Návrat do hotelu na snídani. Volný čas do konce dne na samostatné aktivity. Večeře a přenocování v hotelu.


Den 3
Po snídani zveme všechny do zátoky Shark Bay neboli Žraločí zátoky na pozorování žraloků citronových. „Baia da Parda“, známá také jako „Žraločí zátoka“, se nachází na severovýchodním pobřeží ostrova, nedaleko města Pedra de Lume, a je jedním z mála míst na ostrově, kde lze obdivovat žraloky citrónové v jejich přirozeném prostředí z pobřeží. Tato oblast, charakteristická skalnatým dnem pokrytým lávou, vytváří ideální podmínky pro tyto predátory hledající potravu. Mělká hloubka vody a pravidelné přílivy a odlivy mění charakter místa každých pár hodin, což může usnadnit pozorování žraloků v závislosti na aktuální hladině vody. Pro přiblížení a pozorování žraloků je vhodné si vzít jakoukoliv obuv (kromě žabek). V případě potřeby je možné si na místě zapůjčit boty od místních prodejců, za což počítejte s poplatkem cca 3 EUR/os. Poté se vydáme do malé vesničky „na kraji světa“ - Salinas de Pedra da Lume. Mezi její budovy patří skromné ​​domky dělníků solných dolů, malá hospůdka a hřiště. Hned vedle se nachází ruiny bývalého solného dolu, kdysi zdroje bohatství. Ručně vrtaný tunel vedoucí k ní vytváří něco jako tajný průchod mezi dvěma odlišnými světy. Důl nacházející se v kráteru otevřel v roce 1950 Antonio Manuel Martins, tehdejší vicekonzul v USA, který závod prodal francouzské společnosti z Bordeaux. V období rozkvětu se sůl vyvážela do Afriky, Brazílie, USA a Anglie. Dnes důl, stejně jako většinu nemovitostí v Salu, spravují Italové a jeho hlavním zdrojem příjmů je turistický ruch. Přesto si toto místo zachovalo své jedinečné kouzlo a koupání v solných bazénech je příjemné i zdraví prospěšné. Doporučujeme ponořit se do této slané vody, kde je unášení na hladině stejně snadné jako v Mrtvém moři, které rozhodně stojí za to zažít. Oběd v restauraci (v ceně). Návrat do hotelu. Večeře a přenocování.


Den 4
Snídaně. Volný den na opalování a koupání. Večeře a přenocování v hotelu.


Den 5
Snídaně. Volný čas na opalování a koupání. Kolem 15:00 hodiny zveme na túru podél západního pobřeží ostrova Sal. Začneme v Santa Maria nedaleko hotelu Morabeza, projdeme se podél malebného pobřeží zálivu Murdeira, které je ideálním místem pro rozmnožování mořských živočichů, jako jsou mořské želvy Caretta a velryby. Cílem naší túry je strmý útes zvaný Lví hora, vzhledem k tvaru skály připomínající ležícího lva, který se nachází na konci zátoky. Odtud budeme obdivovat nádhernou hru barev doprovázející západ slunce na obzoru. Cestou zastavíme v Ponta Preta, Calheta Funda a na zpáteční cestě do hotelu zastavíme ve vesnici Murdeira, v baru „Cantinho dos Piratas“ - bude příležitost ochutnat místní nápoje. Návrat do hotelu kolem 20:00. Večeře a přenocování.


Den 6
Po snídani volný čas na opalování a koupání. Kolem 16:00 hodiny zveme na vyhlídkový výlet plný atrakcí, který začne projížďkou vojenským vozem s pohonem 4x4. Po krátké cestě a instruktáží se vydáme na horu, odkud po několikaminutové chůzi dojdeme na vrchol a tím i výchozí bod zipline, odkud sjedeme po laně nataženém mezi dvěma body na různých výškách a zažijeme vzrušující sjezd s krásnými výhledy na okolní přírodu. Pro každého aperitiv s alkoholickými i nealkoholickými nápoji a typickým kapverdským občerstvením. Kolem 18:00 návrat do hotelu. Večeře a přenocování


Den 7
Snídaně. Volný den na opalování a koupání. Večeře a přenocování v hotelu.


Den 8
Vystěhování z hotelu. Transfer na letiště. Přelet charterovým letadlem do Polska.


Den 9
Přílet do Polska.


Upozornění k programu
- Pořadí jednotlivých bodů programu může být změněno či obráceno.
- Průvodce neprovází po navštívených objektech.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

 

 
Cestovní pas musí být platný minimálně 6 měsíců od data návratu. Je třeba zaplatit povinnou letištní taxu (Airport Security Tax) ve výši cca 31 EUR/os. Zaplacení taxy opravňuje k jednorázovému vstupu do Kapverdské republiky a pobytu v zemi po dobu 30 dnů.

 

 


Ubytování:

Umístění - Tento butikový hotel byl otevřen v roce 2018. Nachází se v jižní části ostrova Sal. Do centra města Santa Maria, kde se nacházejí obchody, bary a restaurace i provozovny služeb, je to přibližně 400 m. Na letiště Amilcar Cabral je to cca 18 km. Cena nezahrnuje místní turistickou daň ve výši cca 2,5 EUR na osobu/den. Tato daň je povinná pro osoby starší 16 let a platí se přímo na recepci před ubytováním klientů v hotelu.    

Pláž - Na nejbližší písečnou pláž Santa Maria je to přibližně 800 m.    

K dispozici pro hosty - Recepce, lobby, dvě restaurace (jedna formou bufetu), sluneční terasa s lehátky v malé zahradě, vířivka, malý bazén, parkoviště (za poplatek), konferenční místnost. Hotel poskytuje osušky k bazénu (nutná záloha). Možnost pronájmu auta.        

Internet - Wi-Fi v hotelu zdarma.        

Catering - Snídaně a večeře formou bufetu v restauraci a bufetu. Vybrané alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlu v ceně.        

Sportovní a animační program - Hotel neposkytuje animace. SPA procedury za příplatek. Posilovna a fitness centrum (zdarma).        

Místní kategorie - ****    

Podle našeho názoru - Hotel Sobrado nabízí vysoký standard vybavení, který se přímo promítá do pohodlného pobytu. Pěkné, moderně zařízené pokoje a vynikající kuchyně splní očekávání hostů a výhodná poloha v blízkosti centra a příjemnou procházkou od pláže z něj činí ideální volbu pro ty, kteří si rádi užívají především nabídky prázdninových letovisek.  

Fotogalerie