Sicílie - pozoruhodný ostrov ***

Dejte vědět svým přátelům:

od 22 528 Kč

Popis

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem, letištní taxy, ubytování (7 nebo 14 nocí za příplatek), přejezdy klimatizovaným autokarem, stravování: 7 kontinentálních snídaní, 6 večeří (za příplatek), turistický program (viz níže), služby polského průvodce a delegáta během pobytu, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).
 

Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, spropitné pro místní průvodce, rezervační poplatky do navštívených objektů, služby pro skupinu v systému TGS - cena cca 260 EUR/os. (poplatek placený průvodci). Nezahrnuje pobytovou taxu - celkem navíc cca 15 EUR/os. (platí se přímo v hotelech), další jídla a nápoje, jiné osobní výdaje a fakultativní výlety.


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Sycylia - Wyspa Niezwykła
Kód zájezdu: STO


Fakultativní výlety: výjezd na Etnu do výšky cca 3000 m n. m. cca 80 EUR/os., sicilský večer cca 60 EUR/os.


Upozornění! Výše uvedené ceny a poplatky byly uvedeny ke dni 21.08.2023 a mohou se změnit.


Slevy platí pro:
- osoby mladší 25 let (po předložení průkazu totožnosti).
Sicílie - pozoruhodný ostrov - 8 nebo 15 dnů • Taormina a nebezpečná Etna • Syrakusy a citrónová riviéra • Liparské sopečné ostrovy • Agrigento - Údolí chrámů • Palermo - úžasné hlavní město Sicílie • pro zájemce možnost prodloužení pobytu na Sicílii


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přílet do Katánie, setkání s průvodcem. Transfer do hotelu v severo-východní části ostrova (v okolí Giardini Naxos, Taorminy, Fondachello, Katánie). (Trasa cca 80 km)


Den 2
Po snídani přejezd do Syrakus - jednoho z nejmohutnějších řeckých měst ve starověku. Přejezd do starého města, které se nachází na ostrově Ortigia, kde je barokní chrám postavený v řeckých chrámových zdech. Přejezd do Noto - hlavního města sicilského baroka. Procházka jedinečným městem uznaným UNESCO jako světová památka. Po návratu možnost fakultativního výletu do některého z vynikajících vinařství na svazích Etny, možnost ochutnávky několika druhů sicilských vín a výborného olivového oleje (cena cca 40 EUR/os.). Návrat do hotelu, přenocování. (Trasa cca 300 km)


Den 3
Po snídani plavba k Liparským ostrovům (Vulcano, Lipari), malebným ostrovům sopečného původu. Možnost koupání a opalování. Návrat do hotelu, přenocování. (Trasa cca 180 km)


Den 4
Po snídani přejezd k Etně - největší a nejvyšší aktivní sopce Evropy. Výjezd do výšky cca 2000 m n. m., procházka kolem jednoho z vyhaslých kráterů a pro zájemce možnost výjezdu speciálním terénním autobusem do výšky cca 3000 m n. m. do blízkosti hlavního kráteru (za příplatek na místě, cca 78 EUR/os. - výjezd pouze při větším počtu zájemců). Přejezd do Taorminy visící na skalách - nejznámějšího letoviska na ostrově. Procházka fascinujícím starým městem, návštěva antického divadla - nejkrásnějšího starobylého řeckého divadla v Itálii, odkud se rozprostírá úžasný výhled na Etnu a pobřeží Jónského moře. Tento den není v hotelu večeře - doporučujeme sicilský večer (za příplatek cca 60 EUR/os.). Návrat do hotelu na přenocování. (Trasa cca 160 km)


Den 5
Po snídani vystěhování a přejezd centrem ostrova směrem k západnímu pobřeží. Během cesty návštěva Villa del Casale (římské vily poblíž náměstí Piazza Armerina) - jedné z nejvíce neobvyklých památek, zdobené nádhernými podlahovými mozaikami. Přejezd do Agrigento a prohlídka Údolí chrámů - skvěle zachovalého seskupení řeckých chrámů. Přejezd do hotelu v okolí Mazara del Vallo/Castelvetrano, přenocování. (Trasa cca 400 km)


Den 6
Po snídani výlet na nejzajímavější místa západní Sicílie. V programu: Erice - středověké kamenné městečko, ležící na vrcholu hory s krásným panoramatickým výhledem na Eolské ostrovy. Následně přejezd pobřežní trasou podél velmi zajímavého úseku pobřeží - mělké vody laguny zdobí tradiční, historické větrné mlýny, které se používají pro čerpání mořské vody a soli. Přejezd Marsalou - starověkým fénickým městem, které se proslavilo díky produkci silných, dezertních vín stejného názvu. Poté procházka a případné nákupy v Trapani - malebném bývalém fénickém městě známém díky solným dolům. (Trasa cca 220 km)


Den 7
Po snídani vystěhování a přejezd do Palerma. Prohlídka překvapujícího hlavního města ostrova, plného kontrastů s katedrálou stavěnou po dobu několika staletí. Přejezd do nedalekého města Monreale, návštěva majestátní katedrály z normanských časů, kterou zdobí uvnitř více než 6000 m² nádherných, zlatých mozaik. Přejezd do hotelu v severovýchodní části ostrova, přenocování. (Trasa cca 350 km)  


Den 8
Po snídani vystěhování z hotelu. Následně transfery:
- pro klienty zůstávající na druhý týden pobytu - přejezd do vybraného hotelu na Sicílii (v některých termínech se může transfer konat letecky), pobyt ve dnech 8-14 a 15. den odlet do Polska. Hotelové dny začínají v 14:00 hodin a končí v 10:00 hodin.
- pro klienty, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště a návrat do Polska.


Upozornění k programu
Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. Průvodce neprovází po muzejních objektech, historických centrech a jiných turistických objektech. Pobytovou taxu se platí na místě, přímo v hotelech. Neděle je dnem přejezdu - tento den se nezohledňuje dodatek nejlepších míst v autobuse.


Upozornění!
Za příplatek si lze prodloužit zájezd o týden pobytu na Sicílii, ve Vámi vybraném hotelu. Popisy hotelů v další části katalogu. Více nabídek v rezervačním systému a v katalogu „Pobyt - Sicílie“.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.
Hlavní turistická sezóna na Sicílii (Itálie) obvykle trvá od poloviny června do poloviny září. 
Osoby s jiným než českým občanstvím mohou podléhat jiným podmínkám udělení víza, proto prosím kontaktujte naše oddělení Rainbow za účelem ověření.
 
Obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE 
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide.


Ubytování:

Umístění - Hotely **/ *** turistické třídy, které se nacházejí v blízkosti měst, na trasách mezi navštívenými městy. 7 zahájených noclehů v hotelech: severovýchodní Sicílie/ Giardini Naxos/ Taormina/ Fondachello/ Catania/ Nicolosi (5), Mazara del Vallo/ Castelvetrano/ Zafferana (2)..

K dispozici pro hosty - restaurace, někdy bar..

Catering - Snídaně podávaná na stůl nebo formou bufetu (chléb, máslo, džem a/nebo med, sýr, uzeniny, ovocný džus, čaj, káva, mléko, voda) a za příplatek večeře (možnost v nedaleké italské restauraci), nápoje k večeři se platí zvlášť..

Místní kategorie - **/***

Fotogalerie