Pohodový týden v Alpách - Itálie - Moře Dolomit - Lago di Garda ***

Dejte vědět svým přátelům:

od 18 990 Kč

Popis


Poloha:

Italské AlpyItalské Alpy bývají nejčastěji navštěvovány pro svou stálost počasí, líbivý dolomit a levné cappuccino, které dostanete v každé chalupě spíše, než pohárek vody. Na západě území Alp v Itálii, se táhnou Centrální krystalické Alpy. Východní část je složena především z vápence a dolomitu. Zalednění je mnohem mohutnější na západě, což dosvědčují i mnohem vyšší vrcholy. Zvláštní je zde počasí, které má na severu masívu při hranicích s Rakouskem středoevropský ráz, zatímco na jihu, v oblasti jezer, ráz středomořský. Právě jižní část Italských Alp se vyznačuje velkým množstvím vody. Ať už jsou to jezera Lago di Garda, Lago di Como, Lago Maggiore nebo vysoké vodopády a horské bystřiny. Vodní energie z těchto zdrojů je často využíváno jako energie pro vodní elektrárny. V této části Alp nalezneme ale i neblaze proslulou řeku Piavu nebo řeku Adige, která dala název celé oblasti v okolí Trentina při hranicích s Rakouskem. Stejně jako i ostatní části Alp, i tato italská oblast zve doslova k celoroční návštěvě. V zimě je zde na tisíce kilometrů sjezdových i běžeckých tratí, které pojmou tisíce turistů ubytovaných v bezpočtu hotelů. V létě zve ke slezení doslova každý kopec nebo skála. Italské Alpy jsou protkané zajištěnými cestama neboli Via Ferratami, jejichž obtížnost je nastavena pro všechny výkonostní kategorie. Opravdovým outdoorovým rájem je pak okolí Lago di Garda na jihu Italských Alp. Lze zde praktikovat snad každý outdoorový sport, který člověka napadne. Od windsurfingu, přes canyonig, biking, paragliding až po lezení, silniční cyklistiku a poklidnou horskou turistiku. Pohodový týden pak lze strávit v okolí turistického centra Cortina di Ampezzo, která je východiskem pro dosažení nejznámější zdejší hory Tofana di Manzo (3244 m n. m.). Vyjímečným krajem je pak oblast tzv. Itaského Tibetu – Livigna, který se nachází v bezcelní zóně mezi Itálií a Švýcarskem. Nám nejblíže je pak údolí Eisacktal, které leží hned za průsmykem Brenner. Z údolí jsou nádherné vyhlídky na Zillertálské Alpy. Val do Sole, je pak ideálním východiskem do národního parku Adamelo nebo Cevedale. Dá se říct, že Italské Alpy jsou místem, které bylo pro turisty stvořené. Skvělý dojem z pobytu ve velehorách doplní jistě zdejší kuchyně, která je směsicí italského a rakouského kulinářského umění. Zájezdy do dalších regionů Alp: Zájezdy a dovolená Alpy a Dolomity.Italské Alpy - zájezdyRakouské Alpy - zájezdyJulské Alpy - zájezdyFrancouzské Alpy - zájezdyA kdo by nechtěl do Alp, nabízíme Pyreneje nebo Andorru


Ubytování:

Ubytování: - Ubytovaní jsme v krásném ****hotelu v centru historického městečka Arco, jen 5,9 km od jezera v 2lůžkových pokojích se sprchou a WC, sat. TV, a telefonem.

Program:

1. den:
odjezd ve večerních hodinách z ČR do Itálie.

2. den:
příjezd do ARCO, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu, poté procházkou do historické části ARCA (historické budovy a vily s přepychovými fasádami, studna z 16. století atd.), výstup k hradu, který vyčnívá 130 metrů nad městem, zpět do hotelu pěšky, večeře.

3. den:
snídaně, pěšky od hotelu do vesnice SAN MARTINO (100 m), kde začíná turistická stezka v přírodě, která na několika kilometrech nabízí zajímavý přehled různých historických událostí, které formovaly Gardu Trentino. Prohlídka je jako cesta časem 20. stoletím na pozadí kouzelné, nedotčené krajiny. Setkáte se zde s nejsevernějším dubovým lesem v Evropě a mnoha dalšími rostlinnými druhy, díky kterým je trasa opravdovou naučnou stezkou. Cestou budete míjet oolitové jámy, z nichž se kdysi těžil cenný kámen, a můžete obdivovat ruiny hornických domů a zákopy z dob Velké války. Celkové převýšení je pouze 300 výškových metrů, takže tuto cestu zvládne téměř každý. Okruhem zpět do hotelu, večeře.

4. den:
snídaně, odjezd busem do MALCESINE, poté lanovkou na MONTE BALDO do výšky 1 750 m. Základní varianta (2 z 5; 4 hod., ↑400 m,↓400 m): výstup na nejvyšší bod celého zájezdu vrchol Cima delle Rozette (2 132 m) a zpět k lanovce - krásné výhledy na jezero a severní města, sjezd lanovkou k jezeru. Lehčí varianta (1,5 z 5; 2 hod., ↑100 m, ↓100 m): krátká vrcholová túra na vyhlídku CIMA MALCESINE, italská večeře.

5. den:
snídaně, odjezd busem na prohlídku skvostných vodopádů CASCATTA VARONE. Přejezd na krátkou prohlídku MALCESINE včetně hradu, kde byl vězněn i Goethe. Přejezd lodí do dalšího krásného městečka na břehu jezera LIMONE, prohlídka, lodí do Rivy a pěšky či busem do hotelu, večeře.

6. den:
snídaně, odjezd pod masiv MONTE BRIONE, túra po náhorní plošině masivu. Základní varianta (1,5 z 5; 2,5 hod., ↑100 m, ↓100 m): túra s výhledy na jezero jedinečným biotopem s nebývalým počtem druhů rostlin, místy válečných bojů v průběhu 1. světové války. Odpoledne návštěva Torbole s možností koupání. Odjezd na hotel, večeře.

7. den:
snídaně, dopoledne odjezd do ČR, příjezd ve velmi pozdních večerních hodinách.

Fotogalerie