Italské Velikonoce - Benátky, Verona, Florencie a Lago di Garda 

Dejte vědět svým přátelům:

od 7 031 Kč

Popis


Program:

1. den
Odjezd z Brna ve večerních hodinách.

2. den
V ranních hodinách přijedeme do přístavu Punta Sabbioni, odkud se lodí přeplavíme do BENÁTEK (UNESCO). Jedinečnou atmosféru tohoto slavného města budeme moci vychutnávat až do večerních hodin. Během naší procházky uvidíme chrám sv. Marka, prohlédneme si budovy prokurací a Dóžecí palác s vězením, vyjedeme na vyhlídku zvonice sv. Marka. Projdeme si nejkrásnější benátská náměstí, kostely a paláce, obchodní uličky i slavný most Rialto. Projedeme se po Canal Grande, hlavní dopravní tepně italských Benátek, kolem nejslavnějších paláců. Tato vodní cesta je dlouhá téměř 4 km a na světě údajně neexistuje krásnější městská dopravní tepna, než je právě Canal Grande.

3. den
Ráno nás čeká úžasný pohled na zasněžené vrcholky hor od jižních břehů LAGO DI GARDA, největšího a nejkrásnějšího italského jezera, následně prohlídka půvabného městečka SIRMIONE se středověkým hradem Rocca Scaligeri. Odpoledne přijedeme do VERONY (UNESCO), města příběhu tragické lásky Romea a Julie. Uvidíme proslulý římský amfiteátr z 1. století, třetí největší na světě, dnes využívaný k operním představením, půjdeme po stopách Julie Capuletové („rodný dům“ Julie se slavným balkónem), zaujme nás středověká atmosféra věží a paláců vládnoucího rodu Scaligerů, tržiště Piazza Erbe - srdce města, ale také skvost románské architektury - bazilika San Zeno Maggiore. V podvečerních hodinách odjedeme na ubytování v okolí Florencie.

4. den
Po snídani si vychutnáme prohlídku toskánské metropole FLORENCIE, města, které je považováno za kolébku renesance a které je nerozlučně spjato se jmény Michelangelo, Donatello a rodem Medici. Spatříme mimo jiné Dóm Santa Maria del Fiore, kostel San Lorenzo s Michelangelovy náhrobky vévodů z rodu Medici, most Ponte Vecchio a pokud nám čas dovolí, budeme moci individuálně navštívit jednu z nejslavnějších obrazáren světa – Galleria Degli Uffizzi. Zlatým hřebem dne bude účast na jedinečné velikonoční slavnosti Scoppio del Carro. Iluze návratu časů, kdy městskému státu vládli Medicejští, je během velikonočních oslav téměř dokonalá. Ve večerních hodinách odjedeme do ČR.

5. den
Příjezd do Brna v dopoledních hodinách.

Fotogalerie