Dolomity a jižní Tyrolsko - dobrodružství v srdci přírody 

Dejte vědět svým přátelům:

od 10 111 Kč

Popis


Poloha:

Kilometry dlouhých písečných pláží s pozvolným vstupem do moře, nesmírné možnosti denních i nočních aktivit pro děti i dospělé, včetně výletů za kulturními a historickými památkami, široký výběr ubytování v hotelích i apartmánech. V naší nabídce najdete jak pobytové autobusové zájezdy do Itálie, tak i ubytování v Itálii pro individuální klienty cestující vlastní dopravou. Mezi nejvyhledávanější oblasti patří Palmová riviera, Gargano, Kalábrie a střediska Lido di Jesolo, Bibione, San Benedetto, Silvi Marina, Vieste a Gallipoli
Dolce Italia, božská a nespoutaná...země mnoha tváří, která okouzluje nekonečnými písečnými plážemi, historickými památkami a proslulou kuchyní - to vše je Itálie. V naší nabídce najdete autobusové poznávací zájezdy do Itálie, máte možnost navštívit nejzajímavější místa Itálie jako Řím, Benátky, Florencie, Sicílie a další.

Program:

1. den
Odjezd z Brna v ranních hodinách. V odpoledních hodinách navštívíme BRIXEN, městečko známé nedobrovolným pobytem Karla Havlíčka Borovského, které se může pochlubit zajímavou stavbou zámku, nádherným kostelem a historickými freskami v bývalé křížové chodbě kláštera. Na ubytování do oblasti Val di Fiemme přijedeme večer.

2. den
Po snídani vyjedeme lanovkou z Cavalese na jeden z vrcholů v oblasti Val di Fiemme, ze kterého se nabízí výhledy jak na Dolomity, tak Alpy. Působivým údolím Cembra se dostaneme k PYRAMIDÁM ZEMĚ vysokým 20 metrů. Jde o mistrovské dílo, které přispívá k scénickému zvlášť podmanivému efektu: sloupy jsou korunovány skalisky, která tyčí z husté zelené vegetace, která je kolem dokola chrání. Dále budeme pokračovat do TRENTA, hlavního města italského Trentina. Město má malebné středověké a renesanční historické centrum, se zachovalými starobylými budovami, jako je například katedrála Trento a Castello del Buonconsiglio - po staletí na tomto hradě žili tridentská knížata a biskupové a je odtud nádherný výhled na celé město. Po prohlídce města odjedeme na ubytování.

3. den
Po snídani budeme pokračovat do oblasti Merana, kde zavítáme do muzea tyrolské šunky, po prohlídce bude možnost nákupů. Neopomeneme navštívit magické místo – zahrady u zámku TRAUTTMANSDORFF, které bylo v roce 2005 vyhlášeno nejkrásnější botanickou zahradou Itálie. Zahrady se rozkládají na ploše 12 ha a díky ideálním klimatickým podmínkám se zde daří přibližně 100.000 různých rostlin. Při prohlídce budeme obdivovat harmonickou symbiózu umění a přírody s exotickým nádechem. Následně se přesuneme do lázeňského města MERANO, kde si užijeme večerní procházku. Historické centrum města se pyšní měšťanskými domy ze 14. století, celé městské jádro si dodnes udrželo středověký ráz. Vrátíme se na ubytování.

4. den
Dnešní den se vydáme údolím VAL DI FIEMME do průsmyku PORDOI a odtud lanovkou na „Terasu Dolomit“ (2 950 m), kde se nám naskytne pohádkový výhled na masivy Dolomit a MARMOLADU (nejvyšší vrchol Dolomit). Dále si prohlédneme známé olympijské město CORTINA D‘AMPEZZO. Projdeme se kolem legendami opředeného jezera MISURINA s překrásnými výhledy na Monte Cristallo a Sorapis. Vysokohorskou silnicí vyjedeme k symbolu Dolomit – TRE CIME DI LAVAREDO (2 999 m), odkud se nám během cca 3hodinové pěší túry naskytne nezapomenutelný pohled na Sextenské Dolomity. V nočních hodinách se vydáme na cestu do ČR.

5. den
Příjezd do Brna v ranních hodinách.

Fotogalerie