Pohodový týden v Grónsku – Dobrodružství pod půlnočním sluncem 

od 134 000 Kč

Popis


Program:

1. den:
Přílet do Kodaně. Transfer do hotelu, ubytování a volný čas k prohlídce města. Kodaň je známá svou historickou atmosférou a bohatou kulturou, můžete si prohlédnout městské památky nebo jen relaxovat před začátkem dobrodružství.

2. den:
Ráno odlet z Kodaně do Grónska s přestupem v Nuuku. Po 4-5 hodinách letu přílet do města ILULISSAT (znamená "ledovec"), které se nachází 300 km severně od polárního kruhu. ILULISSAT je malebné město známé svou blízkostí k ILULISSATSKÉMU LEDOVCOVÉMU FJORDU, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Procházka městem: navštívíme ZIONSKÝ KOSTEL, místní rybí trh a přístav, kde budete moci pozorovat tradiční grónský rybolov. Ubytování (3 noci).

3. den:
Po snídani nás čeká nenáročná túra k ruinám inuitské osady SERMERMIUT (1 z 5; 2 hodiny, ↑↓150 m, po dřevěných chodnících). Sermermiut leží v malebné zátoce na břehu LEDOVCOVÉHO FJORDU KANGIA, kterým proudí 10 % světového ledu z vnitrozemí Grónska. Během túry uvidíme pozůstatky starých inuitských obydlí, výhledy na majestátní ledovce a dozvíme se o životě Inuitů, kteří toto místo obývali po více než 4000 let.Odpoledne bude možnost na další túru v ILULISSATSKÉM LEDOVCOVÉM FJORDU (2 z 5; 2 hodiny, ↑↓200 m), který nabízí panoramatické výhledy na ledovce a arktickou krajinu.Večer nás čeká jedinečný zážitek – plavba mezi obrovskými ledovými krami ve fjordu KANGIA. Tato plavba je známá svou magickou atmosférou díky PŮLNOČNÍMU SLUNCI, které v létě nezapadá a osvětluje ledovce zlatavým světlem. Plavba trvá přibližně 2 hodiny a nabízí úžasné výhledy na ledovcový fjord.

4. den:
Den věnujeme oslavám letního slunovratu v ILULISSATU a národnímu dni Grónska. Grónsko slaví svůj národní den tradičními inuitskými tanci, hudbou a slavnostmi, kdy místní obyvatelé nosí slavnostní kroje vyrobené z tulení kůže a barevných skleněných korálků. Můžeme se těšit na ochutnávku grónských specialit, jako jsou sušené ryby, mořské plody a maso z pižmoně. Odpoledne se vydáme na jedinečné dobrodružství – velrybí safari. Naše cesta lodí povede mezi třpytivými ledovými krami, kde budeme bedlivě sledovat hladinu oceánu v naději, že zahlédneme majestátní velryby.

5. den:
Odpoledne nás čeká přejezd lodí (2 hodiny a 15 minut) na vulkanický OSTROV DISKO, známý svou unikátní sopečnou krajinou a neobvykle teplým mikroklimatem. QEQERTARSUAQ je hlavním městem ostrova, jedním z nejstarších měst v Grónsku. Projdeme si město, navštívíme ARKTICKOU STANICI, která se specializuje na výzkum arktických podmínek, a MĚSTSKÉ MUZEUM, kde se seznámíme s historií ostrova a tradičním životem místních obyvatel. Ubytování (2 noci).

6. den:
Ráno čeká zájemce túra na KUANNIT (3 z 5; 4 hodiny, ↑↓300 m), která vede přes jedinečné vulkanické formace a čedičové útesy, odkud se naskýtají úžasné výhledy na fjordy a ledovce.

7. den:
Odpoledne návrat lodí do ILULISSATU (2 hodiny a 15 minut). Poslední den v Grónsku si užijeme volným tempem, procházkou po městě, nákupem suvenýrů nebo ochutnáváním grónských delikates. Ubytování v hotelu.

8. den:
Odlet z ILULISSATU do Kodaně s mezipřistáním v Nuuku. Po příletu do Kodaně možnost volného času pro prohlídku města, včetně návštěvy symbolu Kodaně – sochy Malé mořské víly. Ubytování v hotelu.

9. den:
Odlet do Prahy.

Fotogalerie