Východní Austrálie 11. 2. - 1. 3. 2025 ****

od 129 990 Kč

Popis

Velký bariérový útes - Fraser Island - nejstarší deštný prales na světě Daintree - Sydney - Brisbane - se zkušeným průvodcem Jiřím Koubkem

Program:

1. den
11. 2. úterý – sraz všech účastníků na Letišti Václava Havla v 16:00 hod. v odletové hale Terminálu 1, odlet do Sydney s leteckou společností British Airways v 18:30 hod. s přestupem v Londýně. Odlet z Londýna v 21:50 hod.

2. den
12. 2. středa – let směr Sydney, technické mezipřistání v Singapuru (1,5 hod.).

3. den
13. 2. čtvrtek – v 06:55 hod. místního času přílet do Sydney, podle časových a fyzických možností prohlídka nejslavnějšího města Austrálie Sydney – např. AMP Tower (nejvyšší bod města - 305 m), impozantní Sydney Opera (UNESCO) s blízkým ikonickým mostem Harbour Bridge, katedrála Panny Marie, botanická zahrada The Domain. Ubytování v hotelu No 9 Springfield, Sydney – nocleh.

4. den
14. 2. pátek – odjezd na letiště, odlet ze Sydney v 11:30 hod. s příletem do Cairns ve 13:30 hod., procházka po nejbližším okolí města nacházejícím se v tropickém pásmu na severu země ve státě Queensland, např. koupaliště Esplanade Lagoon, tržnice Rusty’s Market apod. Ubytování v hotelu Palm Royale Cairns, Cairns – nocleh.

5. den
15. 2. sobota – odjezd do národního parku Daintree NP (UNESCO), tedy do deštného pralesa, který je svým stářím (více jak 180 milionů let) nejstarší na světě, a který překoná i ten Amazonský, pochod (okruh cca 4 km) skrz tropickou džungli podél říček a řek v Mossman Gorge, možná i s krátkým osvěžením v jezírkách, posléze dojezd k posvátnému mysu Cape Tribulation, kde se prales setkává s Velkým bariérovým útesem, vyhlídky a procházka pralesem (možná uvidíme divoké kasuáry přilbové) a nakonec vyjížďka na řece za krokodýly. Ubytování v hotelu Palm Royale Cairns, Cairns – nocleh.

6. den
16. 2. neděle – odjezd z Cairns na jih do oblasti velkých balvanů Babinda Boulders s možností kratšího pochodu podél říčky Babinda a vykoupání v přírodním jezírku, poté přejezd k nejvyššímu (268 m, pokud jde o jednu kaskádu) vodopádu Austrálie – Wallaman Falls, pohled na něj z vyhlídky, v případě, že bude většinový zájem, je možné sejít až k patě vodopádu (celkem 2,5 hodiny skrz džungli, nezpevněným terénem, dobrá fyzička nutná), přejezd Townsville, případná procházka po městě. Ubytování v hotelu The Roberts Towns, Townsville – nocleh.

7. den
17. 2. pondělí – pokračování dále na jih, zastávka v zoo parku Billabong Sanctuary, kde se seznámíme s poklady australské fauny, s australskými poklady mineralogie se zase seznámíme v muzeu a obchodě Ashworths Treasures, dojezd do městečka Airlie Beach, které je vstupní branou do nejkrásnější části Velkého korálového útesu a k úžasným ostrovům Whitsunday Islands. Ubytování v resortu Mantra Club Oroc, Airlie Beach – nocleh.

8. den
18. 2. úterý – snídaně, Great Barrier Reefs (UNESCO) – Velký bariérový útes je největším korálovým útesem na zeměkouli, pokrývající rozlohu 350.000 km2, kde je roztroušeno na 2 tisíce ostrůvků a téměř 3 tisíce samostatných útesů, s výskytem stovek druhů ryb, rostlin a nespočtem korálů – celodenní výlet motorovou lodí mezi „bariéry“ a na ostrovy Whitsunday Islands, procházka po nejkrásnější pláži na světě Whitehaven Beach s nejjemnějším pískem, překrásné vyhlídky na bílé pláže z Hill Inlet Lookout, šnorchlování mezi korály atd. Ubytování v resortu Mantra Club Oroc, Airlie Beach –  nocleh.

9. den
19. 2. středa – snídaně, dlouhý přejezd zpět do Cairns, ještě před Cairns zastávka u malebných vodopádů Josephine Falls s procházkou a možností kratšího osvěžení. Ubytování v hotelu Cairns Queens Court, Cairns – nocleh.

10. den
20. 2. čtvrtek – velmi brzký odjezd na letiště, odlet z Cairns v 6:00 hod. s příletem v 8:10 hod. do Brisbane - hlavního města Queenslandu a zároveň třetího největšího města země, procházka v centru města, městská radnice ve stylu italské renesance, nákupy suvenýrů atd. Ubytování v hotelu Ibis Styles Elizabeth Street, Brisbane – nocleh.

11. den
21. 2. pátek – přejezd na sever, procházka na písečné ‘měsíční krajině’ Carlo Sand Blow u předlouhé pláže Rainbow Beach, dojezd do Hervey Bay, zastávka u 868 metrů dlouhého historického mola Urangan Pier, dříve sloužícího jako železniční most pro nakládku mezi vlaky a loděmi, možnost koupání na hlavní pláži. Ubytování v hotelu Kondari, Hervey Bay – nocleh.

12. den
22. 2. sobota – Hervey Bay se nachází naproti jedinečnému, největšímu písečnému ostrovu na zeměkouli – Fraser Island (UNESCO) (140 km dlouhý, 25 km široký) obklopený dlouhými plážemi, deštnými pralesy, písečnými dunami a křišťálově čistými jezery, celodenní výlet po ostrově autobusem 4x4 s velmi bohatým programem včetně oběda, mimo jiné s koupáním v úchvatném jezeře McKenzie Lake, které se řadí mezi nejkrásnější přírodní koupaliště na světě. Ubytování v hotelu Kondari, Hervey Bay – nocleh.

13. den
23. 2. neděle – cesta dál na sever, v Bundabergu zastávka ve farmě se stromy Makademie celolisté s procházkou v sadu s možností koupě některých z delikates tohoto „královského ořechu“, jehož domovem je právě Austrálie a jež je považován za nejdražší ořech, přejezd přes obratník Kozoroha „nazpět“ do tropické části Austrálie ve městě Rockhampton, hlavního města australského hovězího, možnost ověření kvality zdejších steaků v jedné z mnoha restaurací. Ubytování v motelu Y Motels Rockhampton, Rockhampton – nocleh.

14. den
24. 2. pondělí – celodenní lodní výlet na spanilé ostrovy souostroví Great Keppel v rámci Velkého bariérového útesu, relax, koupání na bílé pláží, skvělé šnorchlování, včetně oběda. Ubytování v motelu Y Motels Rockhampton, Rockhampton – nocleh

15. den
25. 2. úterý – návštěva aboridžinského centra, delší přejezd zpět do Brisbane. Ubytování v motelu Airway Motel, Brisbane – nocleh

16. den
26. 2. středa – odjezd na letiště, odlet z Brisbane v 9:45 hod. s příletem ve 12:20 hod. do Sydney, návštěva centra města, zejména toho, co jsme z předchozí prohlídky nestihli, plus třeba něco navíc (Akvárium, čtvrtě Darling Harbour, The Rocks, atd.). Ubytování v hotelu No 9 Springfield, Sydney – nocleh.

17. den
27. 2. čtvrtek – plavba trajektovou lodí přes záliv se všudy přítomnými vyhlídkami, poslední koupání na pláži v Manly Beach, společný závěrečný oběd. Ubytování v hotelu No 9 Springfield, Sydney – nocleh.

18. den
28. 2. pátek – odjezd na letiště, v 16:30 hod. odlet ze Sydney do Evropy s technickým mezipřistáním v Singapuru (1,5 hod.).

19. den
1.3. sobota – odlet z Londýna v 07:15 hod. s příletem do Prahy v 10:15 hod.

Fotogalerie