Estonsko, Finsko - Přírodní a historické poklady severu ****

od 54 990 Kč

Popis


Program:

1. den:
Odlet z Prahy do TALLINNU. Transfer do hotelu. Ubytování (3 noci).

2. den:
Ráno začneme prohlídkou STARÉHO MĚSTA. Navštívíme významné památky, jako je VĚŽ PIKK HERMANN, RADNIČNÍ NÁMĚSTÍ, KATEDRÁLA SV. ALEXANDRA NĚVSKÉHO a hrad TOOMPEA. Po obědě se vydáme do parku a paláce KADRIORG, kde si prohlédneme umělecké muzeum KUMU. Večer se vrátíme do hotelu a budeme mít volný čas na relaxaci nebo další procházky.

3. den:
Ráno se vydáme na výlet do NÁRODNÍHO PARKU LAHEMAA, který je vzdálený přibližně hodinu jízdy od TALLINNU. Cestou uděláme krátkou zastávku u KEILA-JOA, kde navštívíme zámek a prohlédneme si krásný VODOPÁD KEILA-JOA. Poté budeme pokračovat do LAHEMAA, kde dopoledne objevujeme přírodní stezky v parku. Navštívíme také PANSKÁ SÍDLA V PALMSE, SAGADI A VIHULA. Večer se vrátíme do TALLINNU, kde si dáme večeři a budete mít volný čas.

4. den:
Dopoledne se vydáme trajektem z TALLINNU do HELSINEK (cesta trvá přibližně 2–2,5 hodiny). Po příjezdu navštívíme ostrov SEURASAARI, kde se nachází skanzen s historickými finskými budovami. Projdeme se po ostrově, užijeme si klidnou atmosféru a odpoledne věnované poznávání finské historie. Poté se přesuneme do hotelu v HELSINKÁCH, kde budete mít volný čas na večerní procházky nebo odpočinek. (Ubytování: 4 noci)

5. den:
Ráno se vydáme na prohlídku HELSINEK. Navštívíme významné památky, jako je KATEDRÁLA V HELSINKÁCH, NÁMĚSTÍ SENÁTU a USPENSKÁ KATEDRÁLA. Odpoledne si uděláme výlet trajektem do pevnosti SUOMENLINNA, kde strávíme příjemné chvíle procházením se po tomto historickém místě. Večer se vrátíme do hotelu a budeme mít volný čas.

6. den:
Celodenní výlet do NÁRODNÍHO PARKU NUUKSIO, který je vzdálený přibližně hodinu jízdy od Helsinek. Dopoledne budeme turistika po stezkách parku, kde se budeme kochat krásnými jezery a lesy. Odpoledne budeme pokračovat v objevování parku a vyzkoušíme si jízdu na kánoích. Večer se vrátíme do Helsinek, kde si dáme večeři a budeme mít volný čas.

7. den:
Vydáme se do města PORVOO, které je vzdálené přibližně hodinu jízdy. Prohlédneme si historické centrum města, navštívíme katedrálu a projdeme se malebnými uličkami. Odpoledne se přesuneme do města ESPOO, kde se projdeme podél pobřeží a navštívíme MUZEUM MODERNÍHO UMĚNÍ EMMA. Večer se vrátíme do Helsinek a budeme mít volný čas.

8. den:
Transfer na letiště. Odlet zpět do Prahy.

Fotogalerie