Aminess Port 9 Residence ****

Dejte vědět svým přátelům:

od 3 438 Kč

Popis

Popis
.Krásný ostrov Korčula se nachází mezi ostrovy Hvar a Lastovo. Je dlouhý 47 km a 6–8 km široký. Ostrov má velmi příjemné klima a vysoký počet hodin slunečního svitu, průměrně 3000 hodin ročně. V létě zde nikdy nepanují nesnesitelná horka, neboť od moře vanoucí vítr stále ochlazuje vzduch. Proto také je Korčula nejsvěžejším místem celé Dalmácie. Pobyt na Korčule slouží nejen k rekreaci a odpočinku, ale také k léčebným účelům. Moře, slunce, lesy, hory a čistý mořský vzduch přispívají ke zlepšení léčby astmatických onemocnění. Mořské lázně a léčebné město Korčula má bohatou historii, jejíž kořeny sahají až do 4. století př. n. l., kdy město založili dávní Řekové. Dnešní podobu získalo až ve 14. a 15. století. Historické jádro města je vystavěno na nevelkém poloostrově, který mezi ostrovem a pevninou vytváří úžinu širokou pouze 1270 m. Najdeme zde mnoho památek z benátské doby, tou nejznámější je rodný dům největšího cestovatele všech dob Marka Pola, který se zde před více než 700 lety narodil. Pro svá středověká náměstí, kostely a paláce získalo město přízvisko „malý Dubrovník“.Residence - apartmány Aminess Port 9 byly rekonstruované v roce 2015 a jedná se o apartmány s původním názvem Bon Repos. Nacházejí se v klidném prostředí v Zátoce mušlí, cca 100 m od moře a 2 km vzdálené od města. Pobyt na jednom z nejkrásnějších ostrovů Chorvatska je vhodný pro rodinnou dovolenou. Z areálu resortu Port 9 Island je velmi dobré lodní spojení do centra Korčuly, do Orebiče a na ostrov Badija. K dispozici je klientům několik bazénů (se sladkou i slanou vodou, některé se nachází u hotelu Port 9). Parkování za poplatek. V blízkosti je několik restaurací.Domácí zvíře do 15 kg povoleno za poplatek (zvíře je nutno nahlásit při rezervaci).

Přednosti
Bazén, pestré vyžití, krásná příroda.

Pláž
Oblázkové, místy písečné pláže, dobrý přístup do vody. Vzdálenost cca 100 m.

Další informace
Sportovní vyžití - venkovní bazén, tenisové kurty, stolní tenis, minigolf, dětské hřiště, půjčovna kánoí, půjčovna kol, venkovní fitness, dětská lezecká stěna, mini botanická zahrada. Workshopy pro děti, živá hudba na terase (červen-září).

Doprava
vlastníAutobusová doprava na dotaz pro skupiny alespoň šesti osob.


Poloha:

Krásný ostrov Korčula se nachází mezi ostrovy Hvar a Lastovo. Je dlouhý 47 km a 6–8 km široký. Ostrov má velmi příjemné klima a vysoký počet hodin slunečního svitu, průměrně 3000 hodin ročně. V létě zde nikdy nepanují nesnesitelná horka, neboť od moře vanoucí vítr stále ochlazuje vzduch. Proto také je Korčula nejsvěžejším místem celé Dalmácie. Pobyt na Korčule slouží nejen k rekreaci a odpočinku, ale také k léčebným účelům. Moře, slunce, lesy, hory a čistý mořský vzduch přispívají ke zlepšení léčby astmatických onemocnění. Mořské lázně a léčebné město Korčula má bohatou historii, jejíž kořeny sahají až do 4. století př. n. l., kdy město založili dávní Řekové. Dnešní podobu získalo až ve 14. a 15. století. Historické jádro města je vystavěno na nevelkém poloostrově, který mezi ostrovem a pevninou vytváří úžinu širokou pouze 1270 m. Najdeme zde mnoho památek z benátské doby, tou nejznámější je rodný dům největšího cestovatele všech dob Marka Pola, který se zde před více než 700 lety narodil. Pro svá středověká náměstí, kostely a paláce získalo město přízvisko „malý Dubrovník“.

Mapa

Fotogalerie