Guillem ****

Dejte vědět svým přátelům:

od 20 946 Kč

Popis

Cena zahrnuje: letenku do Barcelony (s lyžařským vybavením), letištní poplatky, ubytování v hotelu (7 nocí), stravování dle nabídky, péči o polského delegáta, transfery letiště-hotel-letiště, pojištění TU Europa ve varinatě základní (NNW, KL a zavazadla).

 

Cena nezahrnuje: skipas v: Grandvalira (ceny v sezóně 2023/2024 - dospělí cca  360 Eur/6 dní/osoba; junioři 12-17 let - cca  300 Eur/6 dní/osoba ; děti 6-11 let - cca  230 Eur/6 dní/osoba) a ve Valnord - Pal-Arinsal (ceny pro sezónu 2023/2024  - dospělí cca  310 Eur/6 dní/osoba; děti 6-15 let - cca  230 Eur/6 dní/osoba). 260 Eur/6 dní/osoba), místní pobytová taxa cca 1,5-2,5 Eur/osoba/den splatná přímo na recepci hotelu před nástupem na pobyt, pojištění TU Europa BALÍČEK SPORT, nápoje u večeře, další jídla neuvedená v popisu hotelu, osobní výdaje.

Doporučujeme uzavřít připojištění TU Europa BALÍČEK SPORT mimo jiné na rizika spojená s rekreačním lyžováním a snowboardingem. 

 

 
Den 1
Sraz na letišti u stanoviště Rainbow min. 2 hod. před plánovaným odletem. Aktuální letové řády si prosím ověřte na r.pl/letové řády.
Let do Barcelony. Transfer do Andorry. Ubytování v hotelu, večeře, nocleh.


Den 2 - 7
Pobyt ve vybraném hotelu.


Den 8
Po snídani vystěhování. Transfer na letiště v Barceloně. Odlet do Polska.

 
Andorrské knížectví - je jednou z nejmenších zemí (468 km2) v Evropě, má asi 78 000 obyvatel, leží v Pyrenejích, na severu hraničí s Francií a na jihu se Španělskem, spoluvládnou mu španělský biskup ze Seu de Urgel a francouzský prezident a dělí se na 7 farností. Úředním jazykem je katalánština, hojně se zde mluví španělsky, francouzsky a portugalsky, v turistických oblastech se lze domluvit anglicky. Měnou v Andoře je euro. Polští občané mohou do Andorry vstoupit na základě platného občanského průkazu nebo cestovního pasu. Andorru každoročně navštíví přibližně 8 milionů turistů. Andorra je známá svou bezcelní zónou, která zahrnuje více než 1000 obchodů a 7 velkých nákupních center. Jelikož však země není členem Evropské unie, platí pro vývoz zboží zakoupeného v bezcelní zóně omezení - viz http://visitandorra.com/en/the-country/shopping-in-andorra/.

 

Nepochybným lákadlem Andorry jsou lyžařské areály - sezóna zde trvá od prosince do poloviny dubna a je zde 300 km sjezdovek, 109 vleků s kapacitou 155 000 osob/hod. a hlavními lyžařskými středisky jsou Grandvalira a Vallnord. Andorrské úřady investovaly do moderní sítě vleků a hotelové infrastruktury, díky čemuž je Andorra lyžařským střediskem skutečně vysoké úrovně, kterou ocení všichni milovníci lyžování.

 

Grandvalira - největší (1 926 ha) lyžařské středisko v Pyrenejích, které spojuje lyžařské oblasti Encamp, Canillo, El Tarter, Soldeu, Grau Roig a Pas de la Casa. K dispozici je 64 vleků s kapacitou téměř 110 700 lyžařů/hodinu, 128 sjezdovek (19 zelených, 49 modrých, 41 červených a 19 černých) o celkové délce 210 km a z toho 9 s certifikátem FIS, 3 snowparky (včetně jednoho osvětleného, otevřeného do 21 hodin), 2 dětské výukové parky, běžecká trať. Pro milovníky adrenalinu je k dispozici 13 km sjezdovek a 2 heliporty. V areálu Grandvalira se nachází celkem 7 škol pro výuku lyžování a snowboardingu, půjčovny lyžařského a snowboardového vybavení, jesle, 5 lékařských stanovišť a četné bary a restaurace. Dostatečnému zasněžování "asistuje" 1013 děl, která jsou schopna zajistit vhodné podmínky na 65 % lyžařského areálu. Pro ty, kteří si chtějí od lyžování nebo snowboardingu odpočinout, nabízí region řadu zimních aktivit, včetně jízdy se psím spřežením, jízdy na sněžných skútrech nebo paraglidingu, a je zde také jediný Igloo hotel & Bar v jižní Evropě. Grandvalira si získala uznání také u pořadatelů mezinárodně uznávaných lyžařských soutěží, v sezóně 2013/2014 se zde konal Světový pohár v rychlostním lyžování a finále Evropského poháru v alpském lyžování mužů a žen. Nejbohatšími městy na sjezdovky a apres ski jsou Pas de la Casa a Soldeu.

 

Andorra la Vella - hlavní město země, jedna ze 7 farností Andorry, ležící na jihozápadě, je kulturním a hospodářským centrem země. Pozoruhodná je malá čtvrť Barri Antic - úzké dlážděné uličky a podél nich stojící kamenné domy, z nichž nejlépe rozpoznatelný je Casa de la Vall. Turisté se mohou těšit na kvalitní hotely, restaurace a bary a také na bezcelní zónu.

 

Les Escaldes - jedna ze 7 andorrských farností, letovisko spojené s hlavním městem Andorra La Vella, nachází se zde Caldea - největší horská termální oblast v Evropě (sirné prameny), jejíž centrální část tvoří laguna o rozloze 600 m2 se stálou teplotou vody 32 stupňů Celsia. Kromě toho si zde hosté mohou užít vířivky, saunu, jacuzzi a obličejové a tělové procedury. Vstupenka do Caldea stojí přibližně 35 eur/osoba. Les Escaldes a Andorra la Vella vytvářejí kosmopolitní atmosféru, která přitahuje lyžaře z celého regionu.

 

Canillo (1 500 m) - jedna z menších nižších lyžařských stanic Grandvalira, propojená vleky s ostatními lyžařskými areály střediska. V samotném Canillo jsou 2 modré sjezdovky a 1 černá sjezdovka. V městečku je několik obchodů, restaurací a barů. Do Andorry la Vella je to přibližně 11 km.

 

Encamp (1300 m) - jedna z menších nižších lyžařských stanic Grandvalira, propojená vleky s ostatními lyžařskými areály lyžařského střediska. V městečku několik obchodů, restaurací a barů. Do Andorry la Vella je to přibližně 6 km.

 

Informace o lyžařském areálu:

Lyžařské areály: 1710 - 2640 m n. m.

Délka sjezdovek: 210 km

Modré sjezdovky (nejlehčí): 98 km

Červené sjezdovky (středně těžké): 33 km

Černé sjezdovky (nejtěžší): 33 km

Nejdelší sjezd: 9,6 km

Snowpark: 3

Vleky: 64 (s celkovou kapacitou 110 700 osob/hod.)

Skipass: V době zveřejnění nabídky nebyly známy ceny permanentek pro zimu 2024/2025. V sezóně 2023/2024 platily následující ceny za 6denní permanentku: cca 1,5 mil. Kč. 360 EUR/os. (dospělá osoba), cca 1,5 mil. 300 EUR/os. (mládež ve věku 12-17 let), cca 1,5 mil. EUR (dítě 6-11 let). Pro osoby ve věku 65-74 let je cena permanentky cca 39 EUR/den. Děti do 6 let a senioři nad 75 let mohou skipas využívat zdarma po předložení občanského průkazu. Pro získání skipasu není vyžadována žádná fotografie. Při zakoupení skipasu je nutné předložit platný občanský průkaz nebo pas.

 

Vallnord - (Pal Arinsal) druhé, menší lyžařské středisko v Andoře ( ve východních Pyrenejích s rozlohou: 707 ha ) zahrnující 2 lyžařské stanice: Pal-Arinsal a Arcalis (nejsou vzájemně propojeny vleky, ale platí pro ně společný skipas). Stanice lanovek se nacházejí ve vesnicích La Massana a Arinsal. K dispozici je 30 vleků s kapacitou téměř 38 480 lyžařů/hodinu, 42 sjezdovek (7 zelených, 15 modrých, 16 červených a 4 černé) o celkové délce 63 km (z toho 5 s certifikátem FIS, 1 snowpark, 2 dětské výukové parky, 2 terény mimo sjezdovky). Lyžařská stanice Arcalis nabízí 27 upravovaných sjezdovek (30 km): 9 zelených, 7 modrých, 10 červených, 2 černé. V Arcalisu se nachází také nejdelší zelená sjezdovka v Piereney: Ve středisku Pal-Arinsal se nacházejí 2 školy pro výuku lyžování a snowboardingu, půjčovny lyžařského a snowboardového vybavení, 2 lékařské ordinace a četné bary a restaurace. Sjezdovky zasněžuje 296 děl, která jsou schopna zajistit vhodné podmínky na 28 km sjezdovek. Kromě lyžování nabízí region mimo jiné také jízdu se psím spřežením, výlety na sněžnicích, sněžné skútry pro dospělé i děti, sněžná kola, sáňky, slalomový svah, přelety helikoptérou a jízdu na motokárách na ledě. K obcím, odkud je snadný přístup na sjezdovky i k zábavě po lyžování, patří La Massana a klidnější Arinsal.

 

La Massana - Jedna ze 7 andorrských farností se nachází severně od hlavního města v údolí Riu d'Arinsal. Nachází se zde nejvyšší bod Andorry Pic Alt de la Coma Pedrosa s nadmořskou výškou 2946 m. Lyžařské středisko Pal - Arinsal je snadno dostupné lanovkou (stanice ve městě) Jedná se o velmi příjemné místo nacházející se v těsné blízkosti hlavního města Andorra La Vella (11 km) s širokou nabídkou barů a restaurací.

 

Arinsal - malá vesnička, která se nachází 6 km od La Massana (17 km od hlavního města Andorra La Vella). Nedaleko se nachází vrchol Pic del Port Vell a stanice lanovky na Pal-Arinsal. další apres-ski zábava v nedaleké La Massaně.

 

INFO O LYŽOVÁNÍ Pal - Arinsal:

Lyžařské oblasti: 1550-2560 m n. m.

Délka tratí: 63 km

Modré sjezdovky: 20 km

Červené sjezdovky: 16 km

Těžké tratě: 5 km

Snowpark: 1

Černé sjezdovky: 5 km

Vleky: 30 vleků (celková kapacita: 38 480 os/h)

Skipass: V době zveřejnění nabídky nebyly známy ceny skipasů pro zimu 2024/2025. Pro sezónu 2023/2034 platily následující ceny za 6denní skipas: cca  310 EUR/osoba. (dospělá osoba), cca 1,5 mil. EUR (dítě 6-11 let). Děti do 6 let a senioři nad 75 let mohou skipas využívat bezplatně po předložení občanského průkazu. K zakoupení skipasu není vyžadována fotografie. Při nákupu skipasu je nutné předložit platný občanský průkaz nebo cestovní pas.

 

 


Ubytování:

Popis - Poloha Komorní, rodinný hotel Guillem se nachází v městě Encamp. Encamp je čtvrté největší město Andory a leží ve výšce 1300 m n.m. Hotel Guillem se nachází cca 600 m od dolní stanice lanovky Funicamp, která je propojena sítí tras a vleků s celým ski resortem Grandvalira. Město Encamp se nachází u vstupu do oblasti Grandvaliry a zároveň cca 10 min. jízdy od hlavního města Andorry (jízdenka stojí cca 2 EUR/jedním směrem). V Encampu najdete množství barů, restaurací a obchodů. Zastávka bezplatného skibusu dovážejícího turisty k vlekům je vzdálená od hotelu Guillem cca 120 m, ski bus jezdí od 08:30 do 18:00. Transfer na letiště v Barceloně trvá cca 3,5 hod (230 km). Vybavení Recepce, restaurace, kavárna, bar (16:00-24:00, za poplatek), sluneční terasa, herna s krbem, konferenční místnost, dětská herna, kulečník. Dále můžou hosté využívat zdarma wellness: posilovna, vyhřívaný vnitřní bazén (8:00-22:00), sauna a turecké lázně (17:00-22:00), vířivka, osušky jsou k dostání na recepci (osušky musí být vráceny v den vypůjčení do 23:00 - pokud nebudou vráceny, bude účtován poplatek ve výši 12 EUR/osuška). Tělové a pleťové procedury jsou za poplatek. V hotelu Guillem je úschovna lyží (nutná záloha cca 3 EUR/den). Ve vzdálenosti cca 800 m od hotelu je půjčovna lyží, snowboardů a dalšího vybavení (za poplatek). Pokoje Hotel Guillem má 74 dobře udržovaných pokojů s možností ubytování max. 4 osob. Pokoje jsou pohodlně a funkčně vybaveny, s vlastní koupelnou (vysoušeč vlasů, sprcha nebo vana, WC), satelitním TV, trezorem (zdarma, povinná záloha cca 20 EUR) a minibarem (za poplatek). Část pokojů má balkón nebo terasu. Strava Snídaně (07:30-10:30) ve formě bufetu a večeře (20:00-22:00): předkrmy, hlavní chody a dezery - dle výběru (4 chody - výběr z menu). Nápoje k večeři nejsou zahrnuty v ceně (za poplatek).  Internet Internet Wi-Fi v celém hotelu - zdarma. V baru je možnost také kabelového připojení k internetu. Místní kategorie **** Stránky hotelu www.hotelguillem.net Hodnocení klientů Recenze k tomuto hotelu najdete zde: https://r.pl/andora-narty/guillem Náš názor Hotel Guillem je klienty velmi dobře hodnocen především za milou a sympatickou atmosféru a nápomocný personál. Malebné okolí, skvělé umístění, velmi dobré jídlo a wellness centrum jsou nespornými výhodami hotelu Guillem! Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny. 

Mapa

Fotogalerie