Velký okruh Alžírskem 

od 39 990 Kč

Popis

Alžírsko, největší země Afriky, je fascinujícím místem, kde se prolínají bohaté historické tradice a úchvatná přírodní krása. Od rozsáhlých písečných dun Sahary po pobřeží Středozemního moře, Alžírsko nabízí pestrou paletu zážitků. Historie země je formována vlivy různých civilizací, včetně římské, arabské a osmanské, což se odráží v jejích architektonických skvostech a kulturním dědictví. Objevte s námi tajemství alžírských měst, rozmanitou kuchyni a pohostinnost místních obyvatel, kteří vám s radostí přiblíží svou kulturu a zvyky.
Program zájezdu

den: Praha – AlžírPřílet do hlavního města Alžír a transfer do hotelu, ubytování a večeře.
den: Alžír - BejaiaPo snídani odjezd z hotelu do města Bejaia, které leží na pobřeží středozemního moře a bylo po staletí důležitým obchodním a kulturním centrem. Město obklopují nádherné přírodní scenérie. Navštívíme Pic des Singes, což je turisty oblíbený horský vrchol, kde žijí opice, dále Cap Carbon, poloostrov, který je známý svou přírodní krásou a panoramatickými výhledy. Po volném čase na oběd v centru města následuje návštěva náměstí Gueydon známého také pod názvem náměstí 1. listopadu a návštěva památníku Manuela Teixeiry Gomese, portugalského politika a spisovatele, který přes deset let pobýval v exilu právě ve městě Bejaia. Transfer do hotelu, ubytování, večeře.
den: Bejaia - Djemila - ConstantinePo snídani odjezd z hotelu a návštěva města Djemila, ruin římského města, které patří k nejzachovalejším a proto jsou zařazeny do seznamu světového dědictví UNESCO. Následuje oběd v městečku El Eulma a přejezd do města Constantine, které je známé svou přezdívkou město mostů. Tam následuje prohlídka města s panoramatickými výhledy. Transfer do hotelu, ubytování, večeře. 
den: Constantine - Timgad - BatnaPo snídani odjezd z hotelu, návštěva mešity Emir Abdelkader, druhé největší mešity v Alžírsku a slavného paláce Ahmed Bey. Následuje volný čas na oběd, poté přejezd do města Timgad, římského koloniálního města. Po prohlídce Timgadu následuje přejezd do města Batna. Transfer do hotelu, ubytování s večeře. 
den: Batna - BiskraPo snídani odjezd z hotelu a pokračování cesty se zastávkou u místa zvaného Ghouffiho balkony, což je chráněný přírodní kaňon. Přejezd do města Biskra, zvaného také jako brána pouště a jeho prohlídka, volný čas na oběd. Následuje návštěva historické vesničky Sidi Okba, která je důležitým místěm alžírské historie a arabské kultury. Transfer do hotelu, ubytování, večeře. 
den: Biskra - Boussaada - TipazaPo snídani odjezd z hotelu a přejezd do města Bousaada, tzv. města štěstí a prohlídka mediny. Návštěva muzea Etienne Dineta, francouzského malíře žijícího v Alžírsku, který ve svých obrazech zachycoval zejména život a kulturu severní Afriky. Poté přejezd do pouštní oblasti, kde můžeme nají pozůstatky původního Ferrerova mlýna. Po volném čase na oběd pokračování do města Tipaza a návštěva královského mauzolea, které je pozoruhodné svou architekturou, která kombinuje berberské a římské prvky. Transfer do hotelu, ubytování, večeře. 
den: Tipaza - OranPo snídani odjezd z hotelu a návštěva archeologických pozůstatků ve městě Tipaza. Pokračování do města Cherchell, které je rovněž známé svými archeologickými pozůstatky a archeologickým parkem, návštěva muzea archeologie, které vystavuje předměty nalezené v této oblasti, včetně zachovalých mozaik a soch. Volný čas na oběd. Přejezd do města Oran. Transfer do hotelu, ubytování a večeře.
den: OranPo snídani návštěva kaple Santa Cruz, která je známá svým umístěním a výhledem na celé město a Středozemní moře, sjezd lanovkou zpět do města a prohlídka starého města. Volný čas na oběd. Poté návštěva náměstí Place Kleber a historické brány, která sloužila jako jedna ze vstupních bran do města a odráží prvky osmanské a evropské architektury. Následuje centrální bod města - náměstí de la Perle a radnice města postavená v koloniálním stylu během francouzské okupace Alžírska. Návrat do hotelu, tradiční večeře v místní restauraci. 
den: Oran - AlžírPo snídani odjezd z hotelu do Alžíru. Návštěva památníku mučedníků, symbolu alžírské revoluce, sjezd lanovkou zpět do města. Volný čas na oběd. Poté návštěva Velké mešity v Alžíru, třetí největší mešity na světě. Transfer do hotelu, ubytování, večeře. 
den: AlžírPo snídani návštěva staré městské čtvrti Kasbah a prohlídka baziliky tzv. africký Notre Dame. Návrat do centra města, volný čas na oběd. Po prohlídce města návrat do hotelu. Tradiční večeře v místní restauraci s typickou alžírskou hudbou. 
den: Alžír – PrahaPo snídani transfer na letiště a odlet zpět do Prahy.

Fotogalerie