Zažijte Jordánsko jinak: rozhovor s majitelem CK Hamidi

Václav Kirchner 18. 7. 2024
Jordánsko historie zážitky tipy na dovolenou příroda článek video podcast

Kdo navštívil Jordánsko, okamžitě se mu vybaví místa jako je skalní město Petra. Hora Nebo, odkud Mojžíš viděl zaslíbenou zemi. A samozřejmě i nádherná poušť Wádí Rum.

V dnešním podcastu si povídám s Omarem Jamaeinem, majitelem cestovní kanceláře Hamidi o tom, jak zažít Jordánsko jinak.

Začnete odebírat náš podcast na vašich oblíbených platformách
Apple Podcasts / Google Podcast/ Spotify/ Podcasty.cz
Celý díl si můžete pustit na youtube.

CK Hamidi se specializuje na autentické poznávací zájezdy a outdoorové expedice do více než šestnácti zemí světa. Zájezdy jsou pořádány pro skupinky o 8 – 12 lidech s průvodci, kteří se zemí intenzivně věnují a mají k ní vztah.

Klienti CK Hamidi mohou také využít cestování tzv. selfdriving, kdy cestují sami, ale program mají připravený od cestovní kanceláře. Samozřejmostí je i na cestě support od cestovní kanceláře v případě přání a nebo potřeb v nesnázích.

Jedna země, čtyři možnosti
 Omar je na půl Jordánec a tak je samozřejmostí, že v nabídce cestovní kanceláře je i Jordánsko. A to rovnou ve 4 variantách.

Pro ty, kteří během poznávání země hledají určitý komfort, Omar doporučuje poznávací zájezd na 8 dní „To nejlepší z Jordánska“ nebo „Velký okruh Jordánskem“, který je na jedenáct dní.

Byť dnešní doba je rychlá. Lidi se snaží stihnout všechno v krátkém čase, doporučuji se na chvíli v tom uhnaném světě zastavit a Jordánsku věnovat více času než jen týden.

Těm co hledají větší dobrodružství, Omar doporučuje vyzkoušet outdoorovou expedici. V nabídce cestovní kanceláře jsou dvě. Buď „Expedice do Petry“ nebo „Jordánsko: karavana z Wádí Rum do Aqaby

Během expedice nejdete se stanem na zádech. O vaše zavazadle se stará cestovní kancelář, která je převeze z jednoho místa do druhého a vy si na cestu zabalíte pouze svůj baťoh s pitím, jídlem.

Když jsem se připravoval na dnešní podcast a začetl jsem se do programu, nedokázal jsem si vybrat jen jednu možnost. Proto vám doporučuji si poslechnout podcast o Jordánsku a počítat s tím, že se budete chtít do Jordánska podívat víckrát.

Děkujeme za poslech.
 Václav & Omar